Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξύπνα Γεροβασίλη και τρέχα στον Γέρακα

Ξύπνα Γεροβασίλη και τρέχα στον Γέρακα

Ας αφήσουν την υψηλή πολιτική κι ας ασχοληθούν με την καθημερινότητα και πώς οι «καρεκλάτοι» δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν τους πολίτες

Ας μιλήσουμε σήμερα για θέματα… χαμηλής πολιτικής. Αφορούν την Ελληνική Αστυνομία και την αρμόδια πολιτική προϊσταμένη της, την Ολγα Γεροβασίλη. Ξέρουμε ότι η εν λόγω πολιτικός, ορμώμενη από την Αρτα, δεν έχει πολύ χρόνο να ασχολείται με τα ποταπά, όμως, ποιος ξέρει; Μπορεί κάποιος από τους συμβούλους της να ενδιαφερθεί για υπηρεσίες που προσφέρονται στον πολίτη.

Ισως πάλι η κ. Γεροβασίλη να ξυπνήσει από τον λήθαργό της ή να στρέψει προς άλλη κατεύθυνση το βλέμμα της, κι όχι μόνο πώς να ξεσκονίζει το παλτό του φίλου της, Αλέξη Τσίπρα. Στη χειρότερη περίπτωση, αν δε θέλει να ασχοληθεί με τα ποταπά, ας δώσει οδηγίες στην άλλη υπουργό, την εκπρόσωπο της λεγόμενης και «λαϊκιάς δεξιάς», την Κατερίνα Παπακώστα.

Μπορεί τότε να δούμε να βελτιώνονται οι υπηρεσίες και να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι πολίτες. Όχι ότι έχουμε πολλές ελπίδες.

Είναι λοιπόν Σάββατο και μια οικογένεια ξεκινά να βγάλει ταυτότητα στο παιδί της, υποχρεωτική μετά τα 12 έτη. Μπαίνει πρώτα – πρώτα στο επίσημο site του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (μάλλον ταλαιπωρίας) και διαβάζει:

«Τα Γραφεία Ταυτοτήτων λειτουργούν καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες (07.00-14.30 τη θερινή και 07.30-15.00 τη χειμερινή περίοδο), με εξαίρεση την Τετάρτη που λειτουργούν από 14:00 έως 20:30, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που εργάζονται. Επίσης, κάθε Σάββατο από 08:30 έως 13:00 εξυπηρετούν κατά αποκλειστικότητα τους μαθητές».

Αυτά γράφει η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου αλλά σιγά μην τηρούν τις οδηγίες οι δημόσιοι υπάλληλοι των αρμόδιων γραφείων. Είναι και Σάββατο, πρέπει να πάνε να φτιάξουν και κάνα κέικ, να πλέξουν καμιά κάλτσα, να κάνουν κάτι άλλο βρε παιδί μου.

Φτάνει η οικογένεια στις 12 και 20 αλλά η υπάλληλος λέει: «Ηρθατε αργά, στο ισόγειο γράφει ότι το ωράριο είναι μέχρι τις 12.00. Διαβάζει η οικογένεια τις ανακοινώσεις και πράγματι, σε ένα χαρτί γράφει 12.00, σε άλλο 12.30. Ζητά να μάθει γιατί ενώ το υπουργείο λέει ότι το ωράριο είναι μέχρι τις 13.00 ενώ αυτοί δουλεύουν και μία ώρα λιγότερο αλλά άκρη δε βγάζει.

Μάλιστα η απάντηση στην παράκληση να βγάλουν την ταυτότητα γιατί την χρειάζονται είναι απλή: «Εχω κι εγώ οικογένεια και παιδιά, όπως κι εσείς και πρέπει να φύγω. Ελάτε άλλη μέρα».

«Μα θα χάσει το παιδί το μάθημά του επειδή εσείς δεν τηρείτε το ωράριο που ορίζει ο νόμος;», ρωτά η οικογένεια, αλλά η δημόσια υπάλληλος επιμένει: «Είμαι από τις 8 στο γραφείο και θέλω να πάω σπίτι μου». Δεν καταλαβαίνει ούτε από φωνές, ούτε από παρακλήσεις, ούτε από το γεγονός ότι το επίσημο site λέει άλλα: «Είναι λάθος η ιστοσελίδα, ισχύει αυτό που λέω εγώ», η αποστομωτική απάντηση.

Που συμβαίνουν όλα αυτά; Στο Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα, εκεί όπου η ξανθιά «κυρία» επί της έκδοσης ταυτοτήτων είναι κράτος εν κράτει. Κάνει ό,τι γουστάρει κι άμα αρέσει στον πολίτη.

Η εν λόγω «κυρία» είναι δημόσιος υπάλληλος. Πιθανότατα να μην έχει αξιολογηθεί ποτέ. Βρήκε τον μπάρμπα από την Κορώνη, την έβαλε στο χαλαρό γραφείο, πιθανότατα δίπλα στο σπίτι της για να μπορεί και να μαγειρεύει για τα παιδιά της.

Η εν λόγω «κυρία» πιθανότατα δεν θα έχει συνέπειες για τη συμπεριφορά της. Αν εργαζόταν σε μια ιδιωτική εταιρεία και συμπεριφερόταν έτσι στους πελάτες απλά αυτή την ώρα θα κόλλαγε χαρτόσημα σε αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Όμως, εδώ είναι δημόσιο. Είναι το δημόσιο της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη. Της ίδιας κυρίας που κάποτε έκλαιγε γιατί θα έμεναν χιλιάδες παιδάκια εκτός παιδικών σταθμών γιατί είχε καταρρεύσει ο εκτρωματικός νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι η ίδια κυρία που δικαιολόγησε πρόσφατα μέχρι και τα ληγμένα χημικά που έπεσαν σε διαδηλωτές.

Όχι, λοιπόν. Δεν περιμένουμε να κάνει κάτι η κ. Γεροβασίλη ή η κ. Παπακώστα. Απλά και μόνο γιατί δεν ξέρουν να κάνουν κάτι.

Αλλωστε, περαστικοί είναι από την καρέκλα, αυτή που θα μείνει εσαεί στο δικό της γραφείο θα είναι η δημόσια υπάλληλος που θέλει να πάει να δει τα παιδάκια της.

Κι όλοι μαζί θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024