Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρθρώθηκε η «μαφία του Κορυδαλλού» - Όλη η δράση της

Εξαρθρώθηκε η «μαφία του Κορυδαλλού» – Όλη η δράση της

Η Αντιτρομοκρατική σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 ατόμων, 8 Αλβανών και 5 Ελλήνων, για πληθώρα εγκληματικών ενεργειών

Η εγκληματική δράση της «μαφίας των φυλακών» που ενέχεται σε δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, υποθέσεις ναρκωτικών, και εκβιασμούς, αποκαλύφθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου.

Η Αντιτρομοκρατική σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 ατόμων, 8 Αλβανών και 5 Ελλήνων, για πληθώρα εγκληματικών ενεργειών, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη και το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται:

– Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου, στις 03-11-2014, έξω από την οικία του.

– Στην ανθρωποκτονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στις 12-10-2017, στο δικηγορικό του γραφείο, στην Αθήνα.

– Στην υπόθεση εκβίασης δικηγόρου στην Αθήνα στις 07 και 08-02-2019. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από τον δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

– Στην ανθρωποκτονία Αλβανού στην Ε’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στις 14-01-2019. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης,

– Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος θαμώνων κέντρου στο Μικρολίμανο, στις 22-11-2014.

– Στην απόδραση δύο Αλβανών από τον Κορυδαλλό, την 01-01-2019. Όπως προέκυψε, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν και κατόπιν εντολών τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, διευκόλυναν τις συνθήκες απόκρυψης των αλλοδαπών που απέδρασαν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου Αλβανού, στις 27-01-2019, στις φυλακές Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο ημεδαπό πρόσωπο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία,

Επίσης, διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και λοιπές ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης.

Παράλληλα, διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν και να μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024