Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοτέτσι, ενυδρείο και βιβλιοθήκη σε μια κατασκευή

Κοτέτσι, ενυδρείο και βιβλιοθήκη σε μια κατασκευή

Για να μάθουν τα παιδιά για αυτοσυντηρούμενα οικοσυστήματα

Η βιβλιοθήκη VAC, φτιαγμένη από την εταιρεία Farming Architects, είναι ένα μεγάλο ξύλινο πλαίσιο αναρρίχησης που χρησιμοποιεί ηλιακή υδροηλεκτρική ενέργεια για να κρατήσει τα λαχανικά, τους κυπρίνους και τα κοτόπουλα σε τέλεια αρμονία στο Ανόι του Βιετνάμ.

Οι Αρχιτέκτονες Αγροτικής Ανάπτυξης σχεδίασαν τη βιβλιοθήκη και το υβριδικό αγρόκτημα στο Ανόι ως τρόπο για να μάθουν τα παιδιά για αυτοσυντηρούμενα οικοσυστήματα.

Ο κυπρίνος Koi κολυμπά στη λίμνη δίπλα στη δομή, όπου διασχίζεται μέσω μιας σειράς σκυροδέματος και πολλά κοτέτσια βρίσκονται στο πίσω μέρος του χώρου.

Αυτά τα κοτόπουλα συμβάλλουν επίσης στο μικροσκοπικό οικοσύστημα της βιβλιοθήκης, παρέχοντας αυγά για φαγητό και κοπριά για να γονιμοποιήσουν τα λαχανικά.

«Τα παιδιά θα μάθουν ότι ο κυπρίνος Koi δεν είναι μόνο κατοικίδιο ζώο για να παρακολουθούν, αλλά και πώς τα απόβλητα τους μπορούν να ωφελήσουν τους καλλιεργητές λαχανικών»», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του έργου.

Η ίδια η κατασκευή είναι ένα δομοστοιχειωτό ξύλινο πλέγμα, σχεδιασμένο να προσαρμόζεται σε μια σειρά από διαφορετικές αστικές τοποθεσίες, γεμάτες από μια στέγη με ηλιακούς συλλέκτες.

Απλές περιοχές καθισμάτων σκυροδέματος παρέχουν χώρο για να καθίσουν και να διαβάσουν τα παιδιά, με την επιφάνεια του δαπέδου να εκτείνεται για να παράγει ένα τετράγωνο μπροστά από τη δομή.

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024