Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφορδή χιονόπτωση στη Σαμοθράκη: «Η όλη κατάσταση ξεφεύγει των συνηθισμένων»

Σφορδή χιονόπτωση στη Σαμοθράκη: «Η όλη κατάσταση ξεφεύγει των συνηθισμένων»

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νησί της Σαμοθράκης, το οποίο έχει ντυθεί στα λευκά, με την απέλαση της κακοκαιρίας «Ωκεανίς»

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νησί της Σαμοθράκης, το οποίο έχει ντυθεί στα λευκά, με την απέλαση της κακοκαιρίας «Ωκεανίς».

«Προετοιμαστήκαμε καθώς είχαμε προειδοποίηση από χθες βράδυ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά η όλη κατάσταση ξεφεύγει των συνηθισμένων. Ζητήσαμε εγκαίρως βοήθεια, από τον στρατό που μας έστειλε ένα μηχάνημα, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που μίσθωσε δύο ιδιωτικά μηχανήματα, ώστε μαζί με τα τέσσερα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος ν’ αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα. Ήταν μία καλή δύναμη για συνηθισμένες όμως καταστάσεις, απ’ τις οποίες ξεφεύγουμε όσο περνάει η ώρα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας.

Σκιαγραφώντας το καιρικό σκηνικό ο κ. Βίτσας σημειώνει πως «από νωρίς το πρωί το νησί βάλλεται από εκτεταμένες και σφοδρές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, έντασης έως και 9 μποφόρ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από δυτικά και ήδη έχουν επεκταθεί σ’ όλη τη Σαμοθράκη. Η έντονη χιονόπτωση εστιάζεται στη Χώρα, όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει ήδη το ένα μέτρο, στην Καμαριώτισσα, τα Αλώνια και την Παλαιάπολη. Ολόκληρο το οδικό δίκτυο είναι κλειστό και κατόπιν σχετικού αιτήματός μας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, προχώρησε σε απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα μηχανήματά μας, που από το πρωί έκαναν πολλές απόπειρες αποχιονισμού, τώρα έχουν αποσυρθεί, λόγω μειωμένης ορατότητας που καθιστά επικίνδυνη για την ασφάλεια των εργαζομένων οποιαδήποτε εργασία. Δεν βλέπεις ούτε στα τρία μέτρα».

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης ταυτόχρονα με την ανησυχία του για την περαιτέρω εξέλιξη της κακοκαιρίας, εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την αγωνία του για τα έργα αποκατάστασης που είναι σε εξέλιξη στο νησί, το οποίο παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από την τελευταία θεομηνία που είχε δεχθεί, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού. «Έχω στείλει ήδη ενημερωτικό σημείωμα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας τη συνδρομή τους γιατί η κατάσταση ξεφεύγει πάρα πολύ. Όχι σήμερα, γιατί λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων είναι αδύνατη, αλλά από αύριο και εφ’ όσον κοπάσουν τα φαινόμενα», λέει χαρακτηριστικά.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024