Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διέλυσε την Κρήτη η «Ωκεανίς» - «Πνίγηκαν» περιουσίες

Διέλυσε την Κρήτη η «Ωκεανίς» – «Πνίγηκαν» περιουσίες

Η κακοκαιρία που «σφυροκοπά» το νησί, προκάλεσε μάλιστα και την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη, μια ιστορική γέφυρα 111 ετών

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στην Κρήτη η κακοκαιρία και η έντονη βροχόπτωση στο νησί. Στα Χανιά έχει σημάνει συναγερμός, καθώς αγνοείται ένας 61χρονος, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από τα νερά ορμητικού χειμάρρου στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκορώνου.

Η κακοκαιρία που «σφυροκοπά» το νησί, προκάλεσε μάλιστα και την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη, μια ιστορική γέφυρα 111 ετών.

Ο 61χρονος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν με αγροτικό αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, μεταξύ Εμπρόσνερου και Βατουδιάρη, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο. Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 61χρονου, ωστόσο ο ίδιος εξακολουθεί να αγνοείται.

Σε εξέλιξη συντονισμένες προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, αποτελούμενων από 30 πυροσβέστες, της 3ης ΕΜΑΚ αλλά και εθελοντών για τον εντοπισμό του. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον ποταμό Βατουδιάρη.

Κατολισθήσεις και πλημμύρες

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Μεγάλες κατολισθήσεις, λόγω των βροχοπτώσεων, έχουν σημειωθεί στον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), που εκτείνονται σε αρκετά σημεία από την Αγία Πελαγία μέχρι και τη Σκεπαστή. Στο ύψος του Φόδελε έχει διακοπεί το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση το Ρέθυμνο και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με προσοχή και υπό την παρακολούθηση της Τροχαίας.

Από την κακοκαιρία υπήρξαν ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με το οποίο καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση τους στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Οι κάτοικοι ξαναζούν τις πλημμύρες, που πριν από δέκα ημέρες έπληξαν την περιοχή, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τα νερά να εισβάλλουν σε σπίτια και καταστήματα καταστρέφοντας περιουσίες.

!!!!!!

Δημοσιεύτηκε από Ζαμπετάκης Μάνος στις Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Πλημμύρες, εγκλωβισμοί οδηγών και διακοπή κυκλοφορίας στα Χανιά πρίν λίγο.Πηγή: Flashnews.gr

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Σημειώνεται ότι σε ολόκληρη την Κρήτη, η Πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων και έλξεις ακινητοποιημένων οχημάτων. Με 7 συνεργεία και 14 άτομα προχώρησε σε 15 αντλήσεις υδάτων, 4 κοπές δέντρων και 4 έλξεις οχημάτων.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Διακοπές ρεύματος

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περισσότερες περιοχές του νομού Χανίων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές σε ολόκληρο το νομό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά τέλος την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία τους, ενώ υπογραμμίζει ότι τα συνεργεία του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών, όταν και εφόσον είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές.

Σοβαρότατα προβλήματα και σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στους δρόμους Φουρνέ-Μεσκλά , Λάκκοι-Μεσκλά, Φουρνέ-Λάκκοι, Χλιαρό-Ουρθούνι-Καράνου, Νιο Χωριό-Βουκολιές και Συρίλι-Νεριανά.

Για τους ίδιους λόγους, διατηρείται επίσης κλειστή η γέφυρα Πατελαρίου-Πλατανιά, η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και η γέφυρα του Συριλίου στον Ταυρωνίτη.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, λόγω σοβαρότατων προβλημάτων στο οδόστρωμα, θα πρέπει να αποφεύγεται η διέλευση των δρόμων Μπαμπιόλου-Μανολιοπούλου και Σκινέ-Φουρνέ.

Παράλληλα, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται και το γραφείο πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων, ο πυροσβεστικός σταθμός του δήμου, η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, η διεύθυνση καθαριότητας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Δύσκολη η κατάσταση στον Ν. Χανίων. Το βίντεο είναι από την περιοχή Βρύσες αποκορόνου στα Χανιά.Βίντεο:Giorgos Ε Giatrakis

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Στους πολίτες συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε όσους δραστηριοποιούνται σε παραθαλάσσιες περιοχές και αγκυροβόλια λόγω των προβλεπόμενων δυνατών ανέμων, καθώς και στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, αφού τα εδάφη έχουν κορεστεί από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και είναι επιρρεπή στην εκδήλωση αστοχιών (κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων).

Σοβαρά προβλήματα και στο Ρέθυμνο

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι έχουν προκληθεί προβλήματα σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Σε πολλά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα κυρίως από Πάνορμο έως όρια νομού Ηρακλείου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δεδομένου ότι συνεχίζονται οι βραχοπτώσεις και θα πρέπει κατά να αποφεύγεται η κυκλοφορία.

Σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν επίσης συνεχείς βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Κλειστοί παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα οδικά τμήματα:

1: Ζωνιανά – Κράνα,
2: Σταυρός – Μπαλί,
3: Το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη και
4. Παλαίλημνος – Σαϊτούρες.
5. Ρέθυμνο – Ρουσσοσπίτι,
6.Τζιβέρα-Πρασσές

Σοβαρά προβλήματα με καταπτώσεις και καθιζήσεις υπάρχουν επίσης στα τμήματα:

Φράγμα Ποταμών – Παντάνασσα-Απόστολοι,
Γαράζο – Αξό (διασταύρωση Βενί)
Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη,
Παλέ – Σελλιά,
Πάνορμο – Πέραμα,
Καρέ – Σελί – Γουλεδιανά – Μύρθιο

Αυστηρά απαγορεύεται η διάβαση από όλα τα ρέματα και συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων καθώς και να αποφεύγουν τη νέα εθνική οδό από το Πάνορμο μέχρι τα όρια του Νομού Ηρακλείου.

Κατάρρευση γέφυρας του Κερίτη

Κατέρρευσε τμήμα της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη των 111 ετων.

Μεγάλο τμήμα της γέφυρας του Αλικιανού κατέρρευσε λόγω των ερμητικών χειμάρρων.

Εικόνες καταστροφής στην Κίσσαμο

Προβλήματα και στην περιοχή της Κισσάμου προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει περιοχές της Δυτικής Κρήτης. Λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που τρέχουν από τις πλαγιές διακόπηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα Τοπολίων μέχρι νεωτέρας, ενώ λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε και η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από Σκινέ-Πρασέ- Σέμπρωνα- Αγία Ειρήνη.

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε ότι ο δρόμος από Τοπόλια έως Μύλους της Τοπικής Κοινότητας Βλάτους είναι κλειστός λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου νερού στην περιοχή. Επιπλέον, καλούνται οι κάτοικοι οικιών που βρίσκονται παραπλεύρως του Τυφλού Ποταμού, από τον Κατσοματάδο έως και Καλουδιανά, να είναι σε ετοιμότητα απομάκρυνσης από τα σπίτια τους λόγω υπερχείλισης του ποταμού.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου καλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αυτοί που μετακινούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας κατά τη μετακίνησή τους χαμηλές ταχύτητες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024