Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στην Κέρκυρα για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης - Ένας τραυματίας

Επεισόδια στην Κέρκυρα για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης – Ένας τραυματίας

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα, στην Αντιπεριφέρεια Κέρκυρας, τραυματίστηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένας ηλικιωμένος άνδρας και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ένταση επικράτησε σήμερα μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται η Αντιπεριφέρεια Κέρκυρας, όταν κάτοικοι της Λευκίμμης πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στη αδειοδότηση και λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, εισέβαλαν στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη στον Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Διονυσίου Τσούκα και, σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια, προκάλεσαν υλικές ζημιές.

«Αυτοί οι άνθρωποι δικαιώνουν όλους όσοι τους λένε “ακραίους”. Προπηλάκισαν τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, πήραν και άνοιξαν τους πυροσβεστήρες, βάζοντας σε κίνδυνο όλους όσοι ήταν στο γραφείο, προκάλεσαν υλικές ζημιές στο χώρο και στη δημόσια περιουσία» δήλωσε μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάχρης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, που πριν από τα επεισόδια είχε δεχθεί αντιπροσωπεία των Λευκιμμιωτών στο γραφείο της.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συλλόγου «Αλεύχιμον» Γιάννης Πανδής τόνισε πως «σκοπός των κατοίκων ήταν να αποδώσουν τα τέσσερα εξώδικα σε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για παράνομη αδειοδότηση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, αλλά ο έλεγχος ξέφυγε από μερικούς κατοίκους, όταν ενημερώθηκαν από τον κ. Τσούκα, “πως παρότι η μεμβράνη στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης έχει υποστεί ζημιές, θα δοθεί η σχετική άδεια, από την Υπηρεσία Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας».

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα, στην Αντιπεριφέρεια Κέρκυρας, τραυματίστηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένας ηλικιωμένος άνδρας και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Την ίδια ώρα οι δολιοφθορές στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης συνεχίζονται καθώς, μετά τις κολόνες της ΔΕΗ και την περίφραξη του ΧΥΤΑ, φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής μέσα στο χώρο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων νότιας Κέρκυρας, καταστρέφοντας πλαστικές μεμβράνες που θα τοποθετούνταν αυτή την εβδομάδα στο κύτταρο.

Στο σημείο των σημερινών επεισοδίων βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, που κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές-κατοίκους της Λευκίμμης. Δεν υπήρξαν συλλήψεις, την ίδια ώρα όμως αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία για φθορές σε περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024