Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μώραλης: Ο Πειραιάς έχει ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης

Μώραλης: Ο Πειραιάς έχει ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης

Χαρακτήρισε τραγικό ότι τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε το μεγάλο λιμάνι της χώρας σε πλήρη λειτουργία τα αστυνομικά τμήματα αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο

Στην εγκληματικότητα που υπάρχει στο Πειραιά και στην επιστολή που έστειλε στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης τονίζοντας ότι στην πόλη υπάρχει ζήτημα με τις μικροκλοπές, με το παραεμπόριο αλλά και έντονο κυκλοφοριακό.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη μείωση τμημάτων του Πειραιά και την συγχώνευση τους, χαρακτηρίζοντας εξωφρενική την οδηγία από τη ΓΑΔΑ να απομακρυνθούν ακόμα 15 αστυνομικοί από το Δήμο, με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων των ΜΑΤ. Χαρακτήρισε τραγικό ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχουμε το μεγάλο λιμάνι της χώρας σε πλήρη λειτουργία, τα αστυνομικά τμήματα αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχουν ενέργειες. Αναφερόμενος στη δημοτική αστυνομία είπε ότι δεν έχει ούτε την επιχειρησιακή ικανότητα ούτε αρμοδιότητα να επεμβαίνει σε ζητήματα εγκληματικότητας όπως πχ το παραεμπόριο.

Ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης που υπάρχει στο δήμο, απέστειλε επιστολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις και η λήψη μέτρων.

Ο Πειραιάς όπως είπε δεν έχει αποκομίσει – μέχρι στιγμής – οφέλη από τον τουρισμό και επιχειρείται αυτό να αλλάξει, με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών σε αυτή την κατεύθυνση. Τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει με τη μετατροπή του λιμανιού της χώρας σε home port για την κρουαζιέρα.

Ο κ. Μώραλης αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας δήλωσε ότι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος, ωστόσο η πόλη είναι επαρκώς καθαρή και οι προσπάθειες για βελτίωση δεν σταματάνε ποτέ.

Ερωτηθείς για την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά, την χαρακτήρισε τέλος τουλάχιστον υποκριτική, ιδιαίτερα επειδή αυτή γίνεται σε προεκλογική περίοδο.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024