Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εξαλλοι» με τη στρατιωτική γέφυρα πολίτες και καταστηματάρχες του Πλατανιά

«Εξαλλοι» με τη στρατιωτική γέφυρα πολίτες και καταστηματάρχες του Πλατανιά

Αναστατωμένοι και ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι τοπικοί φορείς του Πλατανιά, όσον αφορά στη προσωρινή λύση με τη στρατιωτική γέφυρα πάνω από την κατεστραμμένη, στον δρόμο για τη Νέα Εθνική Οδό.

Μάλιστα, σε επιστολή που αποστέλλουν στον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον δήμαρχο Πλατανιά, ζητούν άμεσες ενέργειες παρέμβασης και αποκατάστασης στο σημείο, που όπως εκτιμούν θα προκληθούν κυκλοφοριακή συμφόρηση και προβλήματα στον Τουρισμό.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή μας, οι Τοπικοί φορείς του Δήμου Πλατανιά, σας γνωστοποιούμε ότι στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Χανίων καθώς και των Δημάρχων του Νομού μας έτσι ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές που έχουν γίνει, με προτεραιότητα την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου μας αλλά και την προσβασιμότητα στο οδικό δίκτυο.

Ως Τοπικοί Φορείς, που δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Πλατανιά, εκφράζουμε δημόσια την δυσαρέσκεια μας για την πρόχειρη κατασκευή στρατιωτικού τύπου γέφυρας που τοποθετήθηκε στην γέφυρα του Πλατανιά, με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετήσει το οδικό δίκτυο.

Σας υποβάλλουμε μερικά ερωτήματα που προκύπτουν από το γεγονός αυτό και παρακαλούμε να μας απαντήσετε άμεσα, ως αποκλειστικά αρμόδιοι:

1. Είναι σε όλους εμφανές ότι έχει καταρρεύσει τμήμα του δρόμου και όχι η γέφυρα. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, για ποιον λόγο δεν γίνονται άμεσα ενέργειες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου και τακτοποιήθηκε πρόχειρα το θέμα με την τοποθέτηση στρατιωτικού τύπου γέφυρας;

2. Έχετε αναλογιστεί το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα προκύψει για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες μας με το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν;;;

3. Η πεζογέφυρα που υπήρχε καταστράφηκε. Πως λοιπόν, θα διαβαίνουν οι πεζοί από το Γεράνι προς Πλατανιά και αντίστροφα;;;

4. Θεωρείτε ότι αυτή η γέφυρα θα μπορεί να εξυπηρετήσει την αυξημένη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού;

5. Tι θα γίνει με τα λεωφορεία της γραμμής, που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια εξυπηρετώντας τους μαθητές των σχολείων (Δημοτικού και Γυμνασίου) αλλά και τους ντόπιους κατοίκους και τους περαστικούς που θα χρησιμοποιούν την γέφυρα;

6. Πως θα αντιμετωπίσουμε τα τουριστικά γραφεία που σε ένα μήνα θα φέρνουν τουρίστες στην περιοχή μας; Nα τους προτείνουμε να σταματούν στη γέφυρα και να τους περνούν με mini bus για τα ξενοδοχεία με κατεύθυνση προς Γεράνι ή το αντίστροφο; Η θα πηγαίνουν από την Εθνική οδό με δική τους ευθύνη;

Αυτές τις ημέρες διαρκώς ακούμε ότι οι επιχειρηματίες, οι ξενοδόχοι και όσοι ασχολούνται με τον Τουρισμό δεν ενδιαφέρονται για τα χωριά του Δήμου μας που έχουν υποστεί τόσες ζημιές, αλλά ότι η μόνη τους έγνοια είναι η γέφυρα του Πλατανιά και ο Τουρισμός. Κάνουν όμως μεγάλο λάθος!

Κύριοι, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το μέγεθος της καταστροφής και πραγματικά συμπονούμε και συμπαραστεκόμαστε στους συνδημότες μας και θα τους στηρίξουμε με τις επιχειρήσεις μας όσο μπορούμε.

Άλλωστε πολλοί κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί εργάζονται στις Τουριστικές επιχειρήσεις του Πλατανιά, οι οποίες καταναλώνουν και μεγάλο μέρος των προϊόντων της περιοχής τους. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, γι’αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να ενωθούμε και να παλέψουμε για να ξαναστήσουμε και να δώσουμε ζωή στον Τουρισμό της περιοχής που συντηρεί όλο τον Νομό μας.

Απευθυνόμαστε προσωπικά σε σας και εφόσον, ο Νομός μας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες το συντομότερο δυνατόν για την αποκατάσταση και ομαλή κυκλοφορία στην γέφυρα του Πλατανιά για να μπορέσουμε να δουλέψουμε αυτή την δύσκολή σεζόν που μας περιμένει.

Περιμένουμε να μεριμνήσετε άμεσα, ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες και να μην μπλέξουν στην γραφειοκρατία, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά την ασφάλεια και την ομαλή διέλευση της γέφυρας του Πλατανιά πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Είμαστε στην διάθεση σας για περαιτέρω συζήτηση.

Oι συνυπογράφοντες:

Για το Τοπικό Συμβούλιο Πλατανιά: Μαράκης Θρασύβουλος
Για το Σύλλογο Καταστηματαρχών-Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά
«ο Ιάρδανος»: Μανώλης Πρώιμος
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανιά: Τιμολέων Φραγκάκης
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου
Πλατανιά: Ειρήνη Καλαφατάκη».

Πηγή: zarpanews.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024