Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάμος: Απαράδεκτη αντίδραση γονέων μαθητών στην ένταξη προσφυγόπουλων σε σχολείο

Σάμος: Απαράδεκτη αντίδραση γονέων μαθητών στην ένταξη προσφυγόπουλων σε σχολείο

Σε τετραήμερη αποχή των παιδιών τους από το σχολείο προχωρούν από σήμερα οι γονείς των μαθητών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο σχολικό κτίριο

Σε μια απαράδεκτη απόφαση προχώρησαν οι γονείς μαθητών του του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου. Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο σχολικό κτίριο, ο σύλλογος γονέων αποφάσισε τετραήμερη αποχή των παιδιών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει το samostoday.gr, στη γενική συνέλευσή τους την Πέμπτη 7 Μαρτίου αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στην οποία καλούν όλους τους συλλόγους γονέων του νησιού.

Την ίδια ώρα, η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί «εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος να υποδεχθούν όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα».

Στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ. για να εξετάσουν τα ζητήματα που θέτουν οι γονείς.

Πριν μερικές μέρες υπήρξε ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος Σάμου που αφορούσε τη λειτουργία ΔΥΕΠ εντός σχολικών μονάδων:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Βαθέος Σάμου, οφείλει να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Κ.Υ.Τ. (Hot Spot) καθώς και τις κινήσεις των υπευθύνων για την προστασία, διαμονή, διατροφή και εκπαίδευση των ανηλίκων που διαμένουν κάτω απο άθλιες υγειονομικές συνθήκες, εντός και περιμετρικά του χώρου.

Σύμφωνα με την από 26.09.2018 ανακοίνωση της κας Καλογήρου, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, εντός του ΚΥΤ Σάμου παραβιάζονται οι όροι των εγκυκλίων και διατάξεων περί υγιεινής στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η δημόσια υγεία.

Στις αιτήσεις μας προς τον Δήμο Σάμου, να βεβαιώσει πως τα σχολικά κτίρια, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πυρασφάλειας, έχουν μεγάλες ελλείψεις σε κτιριακές και λοιπές δομές και εγκυμονούν κινδύνους για την φιλοξενία των ήδη φοιτούντων ανηλίκων, δεν είχαμε καμία ενημέρωση- απάντηση!

Αντίθετα όμως οι υπηρεσίες μερίμνησαν ΑΜΕΣΑ να βεβαιώσουν για την χιλιομετρική απόσταση από το κατ’ ευφημισμό τόπο κατοικίας των παιδιών (ΚΥΤ-Hot Spot), ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός της Μεταφοράς Μαθητών (ΔΥΕΠ), κατ’ εξαίρεση της ΚΥΑ (με ένα ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργού κου. Βίτσα: (14. Το υπ’ αριθμ. πρωτ.4547/122/22-1-2019 ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου Υπουργού Εσωτερικών με θέμα ‘’Μεταφορά Μαθητών-Προσφύγων σε ΔΥΕΠ’’.ΑΔΑ: 68927ΛΩ-ΓΑΔ).

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Βαθέος Σάμου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ τις πρακτικές όλων των εμπλεκομένων, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ – Β’ Βαθμού, την ΠΑΝΤΕΛΗ απουσία του Βουλευτή Σάμου και την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ καθώς και ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, σε ένα τόσο ευαίσθητο και συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα.

Πρακτικές εκφοβισμού, απειλών, δημιουργίας εντυπώσεων μέσω των ΜΜΕ δεν μας αποθαρρύνουν, απεναντίας μας ατσαλώνουν μπροστά στην όποια ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του προβλήματος και βρισκόμαστε εδώ να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ!

Υπερασπιζόμαστε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εκπαίδευση ΟΛΩΝ των παιδιών ανεξαιρέτως χρώματος, φυλής, καταγωγής και θρησκείας, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, με ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και όχι εις βάρος των ΗΔΗ βεβαρημένων σχολικών μονάδων και στην όποια ομαλή λειτουργία του επιβαρημένου σχολικού προγράμματος.

Πρόθεση των Υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, να ενσωματώσει τα προσφυγόπουλα στις υπάρχουσες σχολικές μονάδες, χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά (Γλώσσα, θέματα υγείας) ενώ κωφεύουν και εθελοτυφλούν στις βασικές ανάγκες που απαιτούνται ώστε τα παιδιά αυτά να ζήσουν με τα στοιχειώδη! Δείχνοντας μεγάλη προθυμία όμως στην δημιουργία εντυπώσεων με τηλεοπτικές φιέστες κατά την άφιξη κάποιον λίγων παιδιών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (όπου τα περισσότερα δεν συνεχίζουν την φοίτηση τους από επιλογή τους), ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ στο τι μπορεί να προκαλέσει αυτό στα ίδια τα παιδιά!

Παράλληλα, οι αιτήσεις ασύλου έχουν τελματώσει, οι συνθήκες διαβίωσης συνεχώς δυσχεραίνουν ( αλήθεια η επιλογή των ανήλικων προς ενσωμάτωση, μέσα από 1.500 ανήλικα παιδιά με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκε;) και ο αριθμός των αφίξεων αιτούντων άσυλου καθημερινώς αυξάνεται.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, για όσο χρονικό διάστημα τα προσφυγόπουλα φιλοξενούνται στο νησί μας.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ) ΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΑ ΨΗΦΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024