Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα πολιτικοί καθορίζουν τις τύχες της Αλβανίας επί δυο και πλέον δεκαετίες

Δέκα πολιτικοί καθορίζουν τις τύχες της Αλβανίας επί δυο και πλέον δεκαετίες

Η πραγματική ανταγωνιστική και κομματική λειτουργία των κομμάτων στην Αλβανία χάθηκε και η μοίρα της χώρας καθορίστηκε από μερικά ονόματα πολιτικών.

«Η Αλβανία έχει χάσει πολλές ευκαιρίες, χρόνο και ενέργεια και οι κύριοι υπεύθυνοι είναι οι διεφθαρμένες και οι αντικρουόμενες πολιτικές ελίτ που μας κυβέρνησαν», γράφει η αλβανική Politiko, επικαλούμενη έρευνα του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών.

Οπως σημειώνεται, το πολυκομματικό σύστημα δημιούργησε τις νέες κομματικές πυραμίδες, στις οποίες οι επικεφαλής έγιναν ηγέτες και κατόπιν «ιδιοκτήτες» των κομμάτων.

Η μοίρα της χώρας σε λίγους πολιτικών

Η πραγματική ανταγωνιστική και κομματική λειτουργία των κομμάτων χάθηκε και η μοίρα της χώρας καθορίστηκε από μερικά ονόματα πολιτικών.

Είναι σπάνιο να βρεθεί άλλη χώρα στην Ευρώπη όπου οι ίδιοι πολιτικοί που ξεκίνησαν τη μετάβαση από τον κομμουνισμό στη σημερινή δημοκρατία, να συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμη και σήμερα, ύστερα από 29 χρόνια, στην πολιτική διαδικασία αποφάσεων.

Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει ότι οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες βρίσκονται στην εξουσία εδώ και δεκαετίες και ορισμένοι είναι επικεφαλής της πολιτικής ζωής επί 29 χρόνια.

Το ερώτημα είναι: Οταν η πραγματικότητα, όπως εμφανίζεται στον πίνακα κάτω, που δείχνει ότι οι πολιτικοί αυτοί κυριαρχούν στην αλβανική πολιτική ζωή εδώ και τρεις δεκαετίες, που χρησιμοποιούν την ίδια ρητορική κατά του πολιτικού κατεστημένου, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για τα πάντα και συνεχίζουν να λένε ότι αυτοί αποτελούν τη λύση, είναι η καλύτερη επιλογή και το μέλλον μας;

Το προσωπικό του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών ανέλυσε την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των κορυφαίων πολιτικών ηγετών (SP, DP, SMI, RP, SDP, PBDNJ, MND, PDK, PDIU).

Ο σκοπός της ανάλυσης είναι η μέτρηση της καμπύλης της πολιτικής σταδιοδρομίας του καθενός από τους αρχηγούς των κύριων πολιτικών κομμάτων, πόσα χρόνια έχουν κυριαρχήσει στην πολιτική, πόσα χρόνια ήταν στην εξουσία ή στην αντιπολίτευση.

Πηγή: politiko.al και echedoros-a.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024