Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κτηματολόγιο: Πολυγραφείο για όσους έχουν ακίνητα εκτός Αττικής

Κτηματολόγιο: Πολυγραφείο για όσους έχουν ακίνητα εκτός Αττικής

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του πολυγραφείου κτηματογράφησης στο Γαλάτσι εξυπηρετήθηκαν 600 ιδιοκτήτες

Ανοιξε χθες τις πύλες του το Πολυγραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, το οποίο θα εξυπηρετεί 32 περιφερειακές ενότητες και πάνω από 3.000 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ.

Το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης λειτουργεί στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου επί της Λεωφόρου Βεϊκου 137. Σε αυτό μπορούν να απευθύνονται όσοι ιδιοκτήτες βρίσκονται μακριά από τον τόπο που είναι η περιουσία τους και δεν μπορούν να μεταβούν εκεί προκειμένου να πάρουν πληροφορίες και να δηλώσουν τα ακίνητά τους.

Ηδη χθες – πρώτη ημέρα λειτουργίας του – γύρω στους 600 ιδιοκτήτες στήθηκαν από το πρωί στην ουρά για να συμπληρώσουν τις δηλώσεις τους. Εδώ δικηγόροι και τοπογράφοι – μηχανικοί παρέχουν δωρεάν συμβουλές για όλα τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία της δήλωσης: τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των διαθέσιμων εφαρμογών του Κτηματολογίου, τα τέλη κτηματογράφησης και ό,τι άλλο χρειάζεται για τη σωστή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας.

Το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως 4 το απόγευμα και την Τετάρτη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οπως επισημαίνουν από το Κτηματολόγιο, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ιδιοκτητών, οι τελευταίοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους φωτοαντίγραφα του τίτλου τους (για παράδειγμα συμβόλαια), του πιστοποιητικού μεταγραφής, του τοπογραφικού (εάν υπάρχει), του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του διαβατηρίου καθώς και ενός εγγράφου με το ΑΦΜ τους (για παράδειγμα, εκκαθαριστικό Εφορίας ή λογαριασμός ΔΕΗ).

«Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία συλλογής δηλώσεων Κτηματολογίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ώστε να καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κτηματολογίου Βύρωνας Νάκος.

-Ποιες υποθέσεις μπορείτε να διεκπεραιώσετε από την Αθήνα;

-Σε ποιες περιοχές λειτουργούν πολυγραφεία στη Β. Ελλάδα;

-Ποιες περιοχές εξαιρούνται;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Πολυγραφείο για όσους έχουν ακίνητα εκτός Αττικής

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024