Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διυπουργική : Εντός Μαρτίου η εγκατάσταση αναδόχου για τον ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη

Διυπουργική : Εντός Μαρτίου η εγκατάσταση αναδόχου για τον ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη

Εντός Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση και θα γίνει η εγκατάσταση του αναδόχου, ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση και εν συνεχεία η λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη) όπως αποφασίστηκε σε Διυπουργική Σύσκεψη υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Διυπουργική σύσκεψη για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, του γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Ευάγγελου Καπετάνιου και του γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή.

Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Μετά από συζήτηση και αφού εκτιμήθηκαν οι εξελίξεις και οι πρόσφατες διοικητικές πράξεις, διαπιστώθηκε πως σε ό,τι αφορά την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί, ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, καθώς επίσης προχωρά η ανάθεση μελέτης του αντίστοιχου ΧΥΤΥ.

Για τα δύο αυτά έργα επίκειται η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Επίσης επισπεύδεται η υλοποίηση των τεσσάρων έργων διαλογής στην πηγή, βιοαποβλήτων και ανακύκλωσης, και της δημιουργίας πράσινων σημείων, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,9 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το μεταβατικό στάδιο διαχείρισης των απορριμμάτων εντός Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση και θα γίνει η εγκατάσταση του αναδόχου, ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση και εν συνεχεία η λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη).

Μετά την αδειοδότηση του χώρου των 5 στρεμμάτων στα Αδελφάτα, θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα η μεταφορά δεματίων υπολειμμάτων από το Τεμπλόνι, ενώ μέχρι τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσει η ενισχυμένη λειτουργία των 2 μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στο Τεμπλόνι.

Ακόμη, μετά την αγορά και απαραίτητη αδειοδότηση του όμορου οικοπέδου 52 στρεμμάτων στο Τεμπλόνι, θα ξεκινήσουν, εντός του Απριλίου, τα απαραίτητα έργα υποδομής για την προσωρινή εναπόθεση δεμάτων υπολείμματος, ενώ εντός του Απριλίου ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024