Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμπλοκές και τραυματισμοί πριν την παρέλαση στην Καλλιθέα

Συμπλοκές και τραυματισμοί πριν την παρέλαση στην Καλλιθέα

Όμαδες αριστεριστών επιχείρησαν να προχωρήσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, με τα ΜΑΤ να τις εμποδίζουν - 11 προσαγωγές

Επεισόδια σημειώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην Καλλιθέα μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομικών δυνάμεων, που επενέβησαν για να αποτρέψουν συμπλοκή με συγκεντρωθέντες από τον αριστερό χώρο.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, ομάδα περίπου 150 ατόμων απο το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς, είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Κύπρου, όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, για κατάθεση στεφάνων. Οι ομάδες αυτές επιχείρησαν κάποια στιγμή να πλησιάσουν την εξέδρα, ωστόσο οι δυνάμεις των ΜΑΤ τις απώθησαν χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Mία ομάδα από 40-50 άτομα, τα οποία – σύμφωνα με την Αστυνομία – ανήκουν στη Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα συγκέντρωση, στην πλατεία των Τζιτζιφιών.

Οι Χρυσαυγίτες κάποια στιγμή ξεκίνησαν με απειλητικές διαθέσεις με κατεύθυνση την πλατεία Κύπρου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης, πριν έρθουν σε επαφή με τους άλλους συγκεντρωθέντες.

Τότε οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν στα στενά και προχώρησαν σε 11 προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

Η ένταση εκτονώθηκε μετά από 20 λεπτά περίπου. Ωστόσο, στον χώρο της πλατείας παρέμειναν οι αριστεριστές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά την ομιλία του δημάρχου της περιοχής, Δημήτρη Κάρναβου.

Η πανηγυρική ομιλία του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Καρναβου για την 25η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε από kallitheaonline.gr στις Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024