Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τραγική ιστορία μιας 19χρονης από το Μπαγκλαντές

Η τραγική ιστορία μιας 19χρονης από το Μπαγκλαντές

Πολλά κορίτσια και νέες γυναίκες στο Μπαγκλαντές επιλέγουν να μην αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους με σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, επειδή φοβούνται ή ντρέπονται για την αντίδραση από την κοινωνία ή τις οικογένειές τους

Τόλμησε να καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση και το πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή. Η ιστορία της τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του κόσμου. Ο λόγος για την Νουσράτ Τζαχάν Ραφί, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον διευθυντή του σχολείου της και την περιέλουσαν με κηροζίνη, καίγοντάς την ζωντανή για τιμωρία.

Η Νουσράτ ήταν 19 ετών, από τo Φένι, μια μικρή πόλη νότια της Ντάκα. Σπούδαζε σε μια ισλαμική σχολή. Στις 27 Μαρτίου, είπε ότι ο διευθυντής της την κάλεσε στο γραφείο του και επανειλημμένα την άγγιξε με ακατάλληλο τρόπο. Πριν προχωρήσει περισσότερο, εκείνη έτρεξε έξω και τελικά τον κατήγγειλε.

Πολλά κορίτσια και νέες γυναίκες στο Μπαγκλαντές επιλέγουν να μην αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους με σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, επειδή φοβούνται ή ντρέπονται για την αντίδραση από την κοινωνία ή τις οικογένειές τους. Αυτό που έκανε η Νουσράτ ήταν διαφορετικό, καθώς πήγε στην αστυνομία με τη βοήθεια της οικογένειάς της την ημέρα που έγινε η κακοποίηση.

Στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπως μεταδίδει το BBC, κατέθεσε με φόβο όσα έζησε. Ο αξιωματικός την κατέγραψε με το τηλέφωνό του, ενώ εκείνη περιέγραφε τα όσα έγιναν. Στο βίντεο η Νουσράτ, εμφανώς σοκαρισμένη, προσπαθεί να κρύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της. Ο αστυνομικός της λέει να τα βγάλει. Το βίντεο αργότερα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για ένα κορίτσι στη θέση της, η καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης μπορεί να έχει συνέπειες. Τα θύματα συχνά αντιμετωπίζουν κριτική από τις κοινότητές τους, παρενοχλούνται και σε ορισμένες περιπτώσεις δέχονται βίαιες επιθέσεις. Η Νουσράτ τα έζησε όλα αυτά.

Στις 27 Μαρτίου, αφού πήγε στην αστυνομία, συνέλαβαν τον διευθυντή. Τα πράγματα όμως έγιναν χειρότερα για την Νουσράτ. Μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε στους δρόμους ζητώντας την απελευθέρωσή του. Η διαδήλωση είχε διοργανωθεί από δύο φοιτητές και οι τοπικοί πολιτικοί την στήριζαν. Οι άνθρωποι άρχισαν να κατηγορούν την Νουσράτ. Η οικογένειά της λέει ότι άρχισαν να ανησυχούν για την ασφάλειά της.

Παρ ‘όλα αυτά, στις 6 Απριλίου, 11 ημέρες μετά την σεξουαλική επίθεση, η Νουσράτ πήγε στο σχολείο της για τις τελικές εξετάσεις της. Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά, ένας συμμαθητής της την πήρε στην οροφή του σχολείου, λέγοντας ότι ένας από τους φίλους της ξυλοκοπήθηκε. Όταν η Νουσράτ έφτασε στην ταράτσα, τέσσερα ή πέντε άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους την περικύκλωσαν και την πίεζαν να αποσύρει την καταγγελία εναντίον του διευθυντή. Όταν αρνήθηκε, την πυρπόλησαν.

Όπως αναφέρει το BBC, τα εγκαύματα κάλυψαν το 80% του σώματός της. Ακόμη και τόσο σοβαρά τραυματισμένη, η 19χρονη κατάφερε να κατονομάσει κάποιους από τους δράστες.

Λίγες ημέρες μετά, όμως, όμως άφησε την τελευταία της πνοή, ξεσηκώνοντας κύμα διαδηλώσεων, ενώ στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #JusticeForNusrat.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε ότι οι δολοφόνοι θέλησαν να «φανεί σαν αυτοκτονία». Το σχέδιό τους απέτυχε όταν η Nusrat κατάφερε να ξεφύγει και τελικά ήταν σε θέση να δώσει μια ακόμη κατάθεση πριν πεθάνει.

Στο ασθενοφόρο, φοβούμενοι ότι δεν θα επιβιώσει, κατέγραψαν μια δήλωσή της με το κινητό τηλέφωνο του αδελφού της. «Ο δάσκαλος με άγγιξε, θα πολεμήσω αυτό το έγκλημα μέχρι την τελευταία μου πνοή» ακούγεται να λέει. Κατονόμασε επίσης μερικούς από τους επιτιθέμενους της που ήταν συμμαθητές της.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024