Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανικός στο Μαξίμου από τις αποκαλύψεις - Κρύβονται πίσω από τη λάσπη για να μην απαντήσουν

Πανικός στο Μαξίμου από τις αποκαλύψεις – Κρύβονται πίσω από τη λάσπη για να μην απαντήσουν

Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τις αποκαλύψεις Μαρινάκη για τον Νίκο Παππά και τον Καλογρίτσα, όμως, καμιά επί της ουσίας απάντηση δεν έχει δοθεί. Μήπως γιατί ξέρουν ότι όλα αυτά αποδεικνύονται εύκολα και δεν θέλουν να εκτεθούν;

Με ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις, χρησιμοποίηση όρων και χαρακτηρισμών που δανείστηκε από τα troll του διαδικτύου «απάντησε» το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις βόμβες που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Εχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου αλλά επί της ουσίας απαντήσεις για τις αποκαλύψεις που έκανε ο εφοπλιστής δεν δόθηκαν ποτέ.

Για πρώτη φορά από το 2016 και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει τα μέσα ενημέρωσης, βγαίνει ένας από τους πρωταγωνιστές, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, και καταγγέλλει συγκεκριμένα γεγονότα.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι ο Νίκος Παππάς, εν γνώσει, άρα με τη σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα, του ζήτησε να χρηματοδοτήσει ο ίδιος το κανάλι που ήθελε να ανοίξει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Θέλοντας δηλαδή το Μαξίμου διακαώς να αποκτήσει το «Syriza Channel» προωθούσε τον «κόκκινο Χρήστο», όπως χαρακτηρίζεται ο κ. Καλογρίτσας λόγω του παρελθόντος του με το ΚΚΕ.

Όμως, επειδή δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει την πρώτη δόση της άδειας, άνω των 20 εκατ. ευρώ, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο Νίκος Παππάς, ζήτησε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δώσει αυτά τα χρήματα ως δάνειο.

Η καταγγελία αυτή έγινε στον «αέρα» του ραδιοφώνου, όπως κι ότι έγινε συνάντηση με τον Χρ. Καλογρίτσα. Κι όμως, μετά από τόσες ώρες δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη διάψευση, παρά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε.

Που είναι ο Παππάς;

Στη Βουλή όλοι συζητούν αυτό το θέμα, ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται γιατί κανείς δε βγαίνει επίσημα να διαψεύσει τα γεγονότα. Ο Νίκος Παππάς αγνοείται, δηλαδή το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης έχει εξαφανιστεί. Ή μάλλον εμφανίστηκε την Παρασκευή σε ημερίδα για το Διάστημα όπου αυτοεπαινέθηκε για το έργο που κάνει ώστε η Ελλάδα να πάει στη Σελήνη με δικό της όχημα.

Αντί δηλαδή να απαντήσει στις αποκαλύψεις για το ρόλο του ως «μεσάζοντα» ώστε να αποκτήσει κανάλι ο Καλογρίτσας είπε: ««αισθανόμαστε υπερήφανοι που η χώρα ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί, από το οποίο θα εκκινήσει το μεγάλο εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της Σελήνης στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA.

Χαμένος στο διάστημα δηλαδή.

Το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοινώσεις και non paper δεν λέει τίποτε, δεν απαντά πουθενά αλλά προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία της με προσωπικές επιθέσεις κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και με προσπάθεια σύνδεσής του με τη Νέα Δημοκρατία.

Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα χθες δεν είπε κουβέντα για την καταγγελία αυτή η οποία έχει ένα χαρακτηριστικό: Δεν είναι κάποια παράνομη πράξη, δάνειο ζητήθηκε να δοθεί σε ένα επιχειρηματία.

Ημερίδα στη Νέα Σμύρνη με τίτλο: «Διαπλοκή, Διαφθορά και ΜΜΕ». Ομιλητές ο Νίκος Παππάς, η Κ. Ακριβοπούλου και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης. Στην πρώτη γραμμή των καθισμάτων ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ζητούσε ο Παππάς τα εκατομμύρια του Μαρινάκη για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας

Είναι όμως, αποκαλυπτική της προσπάθειας χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση με δόλιους τρόπους. Με δημιουργία καναλαρχών και με «φύτεμα» δικών της ανθρώπων σε δημοσιογραφικά «μαγαζιά», όπως αποκάλυψε άλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι επιχειρήθηκε να γίνει και με τον ΔΟΛ.

Και είναι κι ένα ξεκάθαρο ξεγύμνωμα της δήθεν ηθικής αριστεράς που τα βάζει με το κατεστημένο και την επιχειρηματική ελίτ.

Πολιτικοί από όλα τα κόμματα, και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιούνται μήπως αυτή η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης είναι και μια έμμεση παραδοχή των γεγονότων. Μήπως δηλαδή και το πρωθυπουργικό περιβάλλον, και ο ίδιος ο Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς, γνωρίζουν ότι όλες αυτές οι καταγγελίες αποδεικνύονται και γι’ αυτό δεν τολμούν να τις διαψεύσουν.

Μήπως ξέρουν καλά ότι αν βγάλουν μια ανακοίνωση διάψευσης απλά θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα γιατί θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου και για νέες αποκαλύψεις;

Και ο λόγος της λάσπης στον ανεμιστήρα που επέλεξαν τελικά είναι ακριβώς για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το καυτό ερώτημα: «Τι έγινε το 2016 με τις τηλεοπτικές άδειες;»

Γιατί δεν έχει ερευνηθεί η «πέτσινη» εγγυητική;

Η εξέλιξη της υπόθεσης ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις πέτσινες εγγυήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα από την SYRIZA Bank ή τα βοσκοτόπια. Διότι οι πληροφορίες λένε ότι ο Νίκος Παππάς είχε κι άλλες κρυφές (και φανερές άλλοτε) επαφές και με άλλους επιχειρηματίες προκειμένου να στήσουν το κανάλι που θα εξέπεμπε τη γραμμή Μαξίμου.

Επίσης, οι βόμβες Μαρινάκη θα έπρεπε να επαναφέρουν στο προσκήνιο όλη αυτή τη δυσώδη υπόθεση του 2016.

Για παράδειγμα δεν πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα γιατί δεν έχει υπάρξει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της εγγυητικής επιστολής που δόθηκε στον κ. Καλογρίτσα από την Attica Bank και μάλιστα με εγγύηση τα βοσκοτόπια της Ιθάκης που δεν του ανήκουν;

Για την υπόθεση αυτή ουδέποτε έχει μιλήσει κανείς αν κι έχει περάσει τόσος καιρός.

Οι αποκαλύψεις λοιπόν ανοίγουν ένα πεδίο που δεν θέλει με τίποτε να θυμάται η κυβέρνηση. Ο έλεγχος του τηλεοπτικού χώρου ήταν ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως έλεγαν, έπρεπε εκτός από την κυβέρνηση να κατακτήσουν και την εξουσία. Με κάθε τρόπο.

Από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα, που μίλησε ουσιαστικά σαν troll του διαδικτύου, είναι φανερή η ενόχληση και η παγωμάρα που υπάρχει στην κυβέρνηση.

Και φέρνει ακόμη μια φορά στο προσκήνιο τον Νίκο Παππά, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι σε δύσκολη θέση με αφορμή την υπόθεση Πετσίτη.

Για άλλη μια φορά το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αποδεικνύεται «κουρελόχαρτο» και ο κόσμος μαθαίνει από πρώτο χέρι για τις δοσοληψίες που έχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Και πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία (υπόθεση ταξιδιού Παππά στην Καραϊβική με Αρτεμίου, συναντήσεις με επιχειρηματίες) αλλά και μετά, με τον Πετσίτη να αλωνίζει στη ΔΕΠΑ και να παίρνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αμοιβή κάνοντας τον «νταραβεριτζή» και συστηνόμενος ως «Μανόλο του Παππά».

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν απαντά στον Μαρινάκη, αλλά αγνοεί επιδεικτικά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν ξεκάθαρες κουβέντες γύρω από τις αποκαλύψεις. Σήμερα στον Σκάι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτης είπε ότι «αν ο κ. Μαρινάκης δεν είχε δίκιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να τον διαψεύσει».

Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε και κάτι ακόμη: Ότι το Μαξίμου τον πίεζε να τοποθετήσει «διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους που μου υπέδειξαν, δεν θα γίνω ποτέ ούτε Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας κάνει τις επιλογές του» σημείωσε με έμφαση ο εφοπλιστής.

Ακόμη και γι’ αυτό το Μαξίμου σιωπά, επιλέγοντας τη λάσπη.

Η βασική αρχή

Φυσικά στην κυβέρνηση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ αγνοούν ότι δεν μπορούν να μακροημερεύσουν ελέγχοντας τα μέσα ενημέρωσης. Με τόσα κανάλια ενημέρωσης και με τα social media σε πρώτο πλάνο κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι μπορεί να περάσει η προπαγάνδα της εκάστοτε κυβέρνησης που ελέγχει ένα κανάλι ή μια εφημερίδα.

Όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου αγνοούν μια βασική αρχή της πολιτικής. Ότι μια κυβέρνηση είναι λαοφιλής ή όχι μόνον επειδή παράγει έργο ή δεν κάνει τίποτε.

Μια κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό και κρίνεται στις κάλπες για το αν έκανε αυτά που υποσχέθηκε, αν κορόιδεψε τον κόσμο, αν το ηθικό πλεονέκτημα που ευαγγελίζεται είναι κενό γράμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε μαθήματα από την παταγώδη αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της παραγωγής έργου προς όφελος του λαού.

Εκεί θα ζυγιστεί, θα μετρηθεί και θα βρεθεί ελλιπής, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024