Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με... σπρώξιμο η Άιντραχτ απέκλεισε Βλαχοδήμο, Σάμαρη

Με… σπρώξιμο η Άιντραχτ απέκλεισε Βλαχοδήμο, Σάμαρη

Με τα γκολ των Κόστιτς (από θέση οφσάιντ) και Ρόντε η Άιντραχτ ανέτρεψε το εις βάρος της 4-2 του πρώτου αγώνα και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League στέλνοντας στο σπίτι της την φιλόδοξη Μπενφίκα που είχε δοκάρι στο 85' με τον Σάλβιο - Βασικοί Βλαχοδήμος, Σάμαρης

Υποστήριξη και πίστη ζήτησε η Άιντραχτ από τους οπαδούς της στο βίντεο – προαναγγελία της ρεβάνς με την Μπενφίκα. Της ρεβάνς το 4-2 του Ντα Λουζ. Οι φίλοι των Γερμανών στάθηκαν στο πλευρό της κι εκείνη έκανε το «καθήκον» της εκμεταλλευόμενη και τη χείρα βοηθείας της διαιτησίας. Έβαλε τα δύο γκολ που χρειαζόταν (το πρώτο από θέση οφσάιντ), κράτησε το μηδέν στην άμυνα και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση επί των Πορτογάλων, που την στέλνει στα ημιτελικά του Europa League μετά από 48 ολόκληρα χρόνια!

Αντίθετα η Μπενφίκα των Οδυσσέα Βλαχοδήμου και Ανδρέα Σάμαρη (αμφότεροι βασικοί) ολοκλήρωσε το φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι στα προημιτελικά.

Η Μπενφίκα στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων είχε υποτάξει τους τρομερούς Γερμανούς στο Ντα Λουζ εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της μειονέκτημα. Το 4-2 στο πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία όμως, ήταν από εκείνα που δεν διασφαλίζουν τίποτα. Τα δύο εκτός έδρας τέρματα που είχε καταφέρει να πετύχει η Άιντραχτ αποδείχθηκαν σωτήρια στη ρεβάνς της Φρανκφούρτης. Για πάνω από μισή ώρα το 0-0 δημιουργούσε μια ψευδή (όπως αποδείχθηκε) αίσθηση ασφάλειας στους Αετούς της Λισαβόνας.

Τα πρώτα σύννεφα όμως δεν άργησαν να φανούν. Στο 37′ ο Κόστιτς από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ελλείψει VAR το γκολ του αν και αντικανονικά (οφσάιντ) μέτρησε κανονικά και κάπως έτσι οι Γερμανοί έβαλαν τα θεμέλια της ανατροπής. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο εύθραυστο 1-0. Στο 67ο λεπτό, η ομάδα της Φρανκφούρτης έφτασε στο σκορ πρόκρισης. Ο Ρόντε με πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σκόραρε και «έγραψε» το 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ζοάο Φέλιξ, που «υπέγραψε» τη νίκη του πρώτου αγώνα, και η παρέα του έψαξαν το γκολ που θα οδηγούσε εκείνους στους «4». Το άγγιξαν μάλιστα στο 85ο λεπτό, όταν ο Σάλβιο επιχείρησε ένα σουτ στην κίνηση και σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Τραπ. Ο χρόνος περνούσε με τρομερή ταχύτητα για τους Πορτογάλους που πίεζαν για το γκολ πρόκριση. Οι γηπεδούχοι άντεξαν και το τελικό σφύριγμα βρήκε την Άιντραχτ στα ημιτελικά της διοργάνωσης, έτοιμη για το θαύμα.

Να σημειώσουμε, ότι (δικαίως) οι παίκτες της Μπενφίκα ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία του αγώνα.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Φαλέτ (90+2’ Βίλεμς), Ντα Κόστα, Χασέμπε, Άμπραχαμ, Φερνάντες, Ρόντε (86’ Τορό), Ρέμπιτς, Κόσιτς, Γκατσίνοβιτς, Γιόβιτς (76’ Πατσιέντσια)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοφήμος, Γριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρδέλ, Αλμέιδα (79’ Ζόνας), Ζέντσον Φερνάντες, Φέισα, Σάμαρης (70’ Πίτσι), Ράφα Σίλβα (72’ Σάλβιο), Ζοάο Φέλιξ, Σεφέροβιτς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024