Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από την Ευρώπη στα Σφακιά

Από την Ευρώπη στα Σφακιά

Σε μια κανονική χώρα, εν όψει των εκλογών αυτών, θα είχε ήδη ξεκινήσει η προβολή των θέσεων των κομμάτων για την ευρωπαϊκή τους πολιτική. Οχι όμως και στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα

Στις 26 Μαΐου, ως γνωστόν, ψηφίζουμε όχι μόνο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και για τις ευρωεκλογές. Σε μια περίοδο που, επίσης ως γνωστόν, η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική της κρίση από τότε που ιδρύθηκε, με αποτέλεσμα οι εκλογές αυτές να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την περαιτέρω πορεία της.

Σε μια κανονική χώρα, εν όψει των εκλογών αυτών, θα είχε ήδη ξεκινήσει η προβολή των θέσεων των κομμάτων για την ευρωπαϊκή τους πολιτική. Οχι όμως και στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προτίμησε να εγκαινιάσει τον προεκλογικό του αγώνα με μια συζήτηση στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, τη Novartis, τα θαλασσοδάνεια και πάντως «Οχι τον Πολάκη», όπως ο ίδιος εμφατικά τόνισε.

Δεν θέλει βέβαια και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς γιατί το κάνει. Το ερώτημα όμως είναι αν θα ήταν καλύτερα να προκηρυχθούν παράλληλα και οι εθνικές εκλογές, για να μην έχουμε να συζητούμε και πάλι τα ίδια θέματα σε λίγους μήνες.

Από την Ευρώπη στα Σφακιά. Διότι αν δεν είχαμε να κάνουμε με το «αψύ ύφος» του κ. Πολάκη, θα είχαμε ενδεχομένως την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα άλλα, ασήμαντα προφανώς για την κυβέρνηση θέματα, όπως οι επιπτώσεις από το επικείμενο Βrexit, οι κίνδυνοι από την άνοδο της Ακροδεξιάς και του εθνολαϊκισμού, το πρόβλημα με τους μετανάστες, η μανία του Ντόναλντ Τραμπ να διαλύσει την ΕΕ, οι πρώτες ενδείξεις για μια νέα οικονομική κρίση και τόσα άλλα.

Σήμερα πάντως θα διαπιστώσουμε, 44 χρόνια μετά τον θάνατο του Φράνκο, τα ποσοστά ανόδου της φασιστικής Δεξιάς στις κρίσιμες εθνικές εκλογές στην Ισπανία, μετά τη ναζιστική σύναξη που έγινε πρόσφατα στη Σόφια για τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής οργάνωσης με τη χαρακτηριστική επωνυμία «Ευρώπη Φρούριο».

Ενώ είχαμε και επανεμφάνιση του IRA, με τη δολοφονία δημοσιογράφου στο μαρτυρικό Londonderry, τη στιγμή που συνεχίζεται το αδιέξοδο με το Βrexit, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν η Βρετανία θα μετάσχει ή όχι στις ευρωεκλογές, που εκεί γίνονται στις 23 Μαΐου, τρεις ημέρες δηλαδή νωρίτερα, επειδή δεν γίνονται ποτέ εκλογές

την Κυριακή (μία ακόμα βρετανική παραξενιά). H Tερέζα Μέι πάντως ετοιμάζεται να υποδεχθεί επισήμως στο Λονδίνο στις 3 Ιουνίου τον μεγάλο θαυμαστή του Brexit Nτόναλντ Τραμπ. Οταν όμως εμείς έχουμε τον Πολάκη, πού καιρός να ασχοληθούμε με αυτές τις λεπτομέρειες.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024