Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξέσπασε η ΑΕΚ στη Λιβαδειά (0-3)

Ξέσπασε η ΑΕΚ στη Λιβαδειά (0-3)

Η ΑΕΚ πέτυχε όλα όσα ήθελε στη Βοιωτία στο φινάλε του πρωταθλήματος (3-0) και τώρα «βλέπει» ΠΑΟΚ και τον Σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου

Η ΑΕΚ ήθελε να κερδίσει στη Λιβαδειά για να μην… αγχωθεί από τον Ατρόμητο και μαζί να δείξει όσα ήθελε για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Και ο Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να είναι ευχαριστημένος μιας και ο Δικέφαλος έδειξε πολύ ώριμη εικόνα απέναντι στον υποβιβασμένο Λεβαδειακό. Κέρδισε άνετα 0-3 και τελείωσε το πρωτάθλημα στην 3η θέση, έχοντας για την επόμενη χρονιά το καλό «εισιτήριο» της χώρας στο Europa League.

Παράλληλα, είδε και τους βασικούς της να παίζουν πολύ καλά, να δείχνουν διάθεση και κυρίως τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι να βγάζει το παιχνίδι δίχως προβλήματα και να παίρνει… θέση βασικού για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Για την ΑΕΚ σκόραραν ο Μπακασέτας στο τέλος του α’ ημιχρόνου και στο β’ ο Λιβάγια και ο Πόνσε, με τον Μάνταλο να χάνει μεγάλες ευκαιρίες. Ο Λεβαδειακός ήταν… θεατής στο ματς, είδε τον Νανγκίς να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη στο 61’ και επιστρέφει και επίσημα στην Football League μετά από οκτώ χρόνια.

Η οβίδα Μπακασέτα έκανε τη διαφορά

Με 4-2-3-1 απέναντι στην μαζική άμυνα του Λεβαδειακού, ήταν δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα πάρει τα ηνία στο ματς. Επιθετική από την αρχή η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έδειχνε ότι θέλει οπωσδήποτε να σκοράρει πρώτη και νωρίς για να διώξει την όποια νευρικότητα. Και εν τέλει το κατάφερε.

Μέχρι τότε όμως έχασε αρκετές φάσεις που δεν έγιναν γκολ. Κυρίως με τον Μάνταλο που ήταν παντού, τον κινητικό Μπακασέτα και τον Πόνσε που έψαχνε τον τρόπο να απειλήσει. Ωστόσο και άλλοι παίκτες του Δικεφάλου απειλούσαν και αυτό διότι ο Λεβαδειακός απλά… αμυνόταν στο μισό γήπεδο.

Τελικά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Μπακασέτας πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Πόνσε που κόντραρε και μια «φωτοβολίδα» κέρδισε τον Μπάγιτς για το 0-1 πριν την ανάπαυλα.

Πάτησε… γκάζι και σκόραρε

Με το γκολ του Μπακασέτα… προίκα η ΑΕΚ βρήκε διάθεση και κέφι στο β’ ημίχρονο. Και πάτησε εξ’ αρχής το γκάζι απέναντι στην εστία του Μπάγιτς. Με τον Μάνταλο να κρατά την μπαγκέτα η Ενωση ξεδιπλωνόταν στο χορτάρι με απειλητικές διαθέσεις.

Στο 54’ Μάνταλος και Λιβάγια έκρυψαν την μπάλα για το 0-2 του Κροάτη με δυνατό σουτ, τέσσερα λεπτά μετά ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε οριζόντιο δοκάρι, ενώ ακολούθως ο Πόνσε έχασε μια σπουδαία ευκαιρία.

Από το 61’ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο μετά από απευθείας αποβολή του Νανγκίς και τελικά στο 67’ ο Πόνσε δεν… χαρίστηκε και από πάσα του Μάνταλου έκανε το 0-3 με σουτ.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Δικέφαλος χαμήλωσε ρυθμούς και έκανε διαχείριση, ενώ στο 85’ πέρασε στο ματς ο Ελντερ Λόπες μετά από επτά μήνες αποχής του ελέω της ρήξης χιαστού.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (77’ Γιαννούτσος), Χουλτ (85’ Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος (70’ Μπογέ), Πόνσε

Λεβαδειακός (Ν. Καραγεωργίου, 4-2-3-1): Μπάγιτς, Χατζηλάμπρος, Αντιλέχου (68’ Ομο), Ρεκβιασβίλι (61’ Τσαμπούρης), Λιάγκας, Ζησόπουλος, Κονέ, Παντελιάδης, Νανγκίς, Νίκας, Μαρκόβσκι (64’ Καραχάλιος)

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024