Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναπαραγωγική χειρουργική : Το μέλλον στη θεραπεία της γυναικείας υπογονιμότητας

Αναπαραγωγική χειρουργική : Το μέλλον στη θεραπεία της γυναικείας υπογονιμότητας

Το Υγεία διοργανώνει την 1η Ημερίδα Γυναικείας Αναπαραγωγικής Χειρουργικής την Τετάρτη 8 Μαΐου. Στη διάρκεια της ημερίδας διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν όλα τα νέα δεδομένα για την αποκατάσταση της γυναικείας γονιμότητας.

Η αναπαραγωγική χειρουργική σε συνδυασμό με τα γνωστά πλεονεκτήματα της ενδοσκοπικής χειρουργικής αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην θεραπεία της γυναικείας υπογονιμότητας είτε επιτυγχάνοντας αποκατάσταση της γονιμότητας, καθιστώντας δυνατή την ικανότητα αυτόματης σύλληψης, είτε αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στις περιπτώσεις που ενδείκνυται.

Ο σύγχρονος ρόλος της αναπαραγωγικής χειρουργικής έχει αλλάξει εξαιτίας των βελτιωμένων δυνατοτήτων ενδοσκοπικής χειρουργικής που προκύπτουν από την καινοτομία, την βελτίωση των εργαλείων και τη βελτίωση της γνώσης εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών.

Για τον ευαίσθητο όσο και σημαντικό κλάδο της αποκατάστασης της γυναικείας γονιμότητας, το Υγεία διοργανώνει την 1η Ημερίδα Γυναικείας Αναπαραγωγικής Χειρουργικής την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Στη διάρκεια της ημερίδας, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις και θα αναπτύξουν όλα τα νέα δεδομένα του κλάδου της Γυναικείας Αναπαραγωγικής Χειρουργικής.

Στον χαιρετισμό του εν όψει της ημερίδας, ο Διευθυντής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής του ΥΓΕΙΑ, MD, FACOG, Βασίλειος Καπετανάκης επισημαίνει ότι η αλματώδης εξέλιξη στον τομέα της ενδοσκοπικής χειρουργικής έχει επαναπροσδιορίσει την σημασία της χειρουργικής προσέγγισης για την αποκατάσταση αλλά και διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Η ενδοσκοπική χειρουργική -που περιλαμβάνει την Υστεροσκόπηση, τη Λαπαροσκόπηση και τη Ρομποτικής Χειρουργικής- σε πεπειραμένα χέρια αποτελεί επαναστατική μέθοδο καθώς οι ασθενείς εξέρχονται από το νοσοκομείο την ίδια ή την επόμενη μέρα και ταυτόχρονα μειώνεται η απώλεια αίματος, ο κίνδυνος λοίμωξης και συμφύσεων, ο μετεγχειρητικός πόνος έχοντας μέγιστη αποτελεσματικότητα με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, σημειώνει ο Βασίλειος Καπετανάκης.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα εξεταστούν παράγοντες που επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα, όπως η ενδομητρίωση και τα ινομυώματα, ενώ θα αναλυθούν -μεταξύ άλλων- ζητήματα όπως ο ρόλος της υστεροσκόπησης και η επίδραση θεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην γυναικεία γονιμότητα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» στο νοσοκομείο «Μητέρα».

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024