Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επταήμερη εργασία: Πόλεμος προπαγάνδας για τις θέσεις Μητσοτάκη

Επταήμερη εργασία: Πόλεμος προπαγάνδας για τις θέσεις Μητσοτάκη

Μία αποστροφή του λόγου για την επταήμερη εργασία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης ήταν αρκετή προκειμένου να αρχίσουν τις κραυγές και την προπαγάνδα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη

Η προπαγάνδα, η διαστρέβλωση δηλώσεων και τα fake news πολιτικών αντιπάλων προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις στους ψηφοφόρους που θα κληθούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές αλλά και να ξεφύγει η πολιτική ατζέντα από τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα κυβερνητικά αδιέξοδα,  θα γιγαντώνονται όσο πλησιάζουμε στην 26η Μαΐου.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο το τελευταίο διάστημα δεν ήταν «βυθισμένο» μόνο στις δημοσκοπήσεις αλλά και στα γαλοζοπράσινα νερά του Ιονίου, εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αποφάσισε να χτυπήσει από «μέσα» τις ελίτ που ο ίδιος καταγγέλλει νυχθημερόν.

Μία αποστροφή του λόγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης  σχετικά με την επταήμερα εργασία, ήταν αρκετή προκειμένου να αρχίσουν τις κραυγές και την προπαγάνδα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη. Υπουργοί όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έδειχνε αρχικά να «πέφτει από τα σύννεφα» με όσα άκουγε να λέει ο κ. Μητσοτάκης, επειδή προφανώς ή δεν είχε καταλάβει τι εννοούσε ή δεν ήθελε να καταλάβει. Αλλά και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου είχε… πιάσει από χθες, δουλειά κάνοντας λόγο για «ανατριχιαστική θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο» και κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεσμεύτηκε για «επταήμερη εργασία» και «επιστροφή στον 18ο αιώνα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε τη θέση πως, αν κι εφόσον κλάδος ή επιχείρηση έρθει σε συμφωνία, τότε μπορεί αυτή να υπερτερεί της συλλογικής. Ανέφερε, ως ένα παράδειγμα, ακόμη κι αν εργοδότης κι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση συμφωνήσουν σε επταήμερη εργασία με αυξημένες αποδοχές και δικαιώματα.

Επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας

Πέραν του ότι μίλησε για 7ήμερη λειτουργία επιχείρησης κι όχι υπαλλήλων, αυτό που θέλησε να καταδείξει είναι ότι η εργασιακή πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μάλιστα σε ανακοίνωση της ΝΔ που ακολούθησε μετά την «μονταζιέρα» του Μαξίμου, ανέφερε πως η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έχει συναινέσει σε μια τέτοια σύμβαση, στην εταιρεία Παπαστράτος, για 7ήμερη εργασία.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τα κυβερνητικά στελέχη να επιδοθούν σε έναν «πόλεμο» προπαγάνδας προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει στην Ελλάδα καθεστώς επταήμερης εργασίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για θέσπιση επταήμερης εργασίας» ήταν η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου. Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος ανέφερε (News 24/7) ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει «να κατεδαφίσει κεκτημένα αιώνων» και υποστήριξε ότι η γαλάζια τροπολογία για το αφορολόγητο κατατέθηκε μόνο για τις εντυπώσεις. Στη συνέχεια χαρακτήρισε μεγάλο ψέμα τα περί υπογραφής Αχτσιόγλου σε 7ημερες συμβάσεις εργασίας ενώ σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι θα μείνει στην ηγεσία της ΝΔ μέχρι τις εθνικές εκλογές εάν χάσει τις ευρωεκλογές.

Για εφιαλτικό σχέδιο Μητσοτάκη έκανε λόγο η Ράνια Σβίγγου, ενώ ο Αλ. Χαρίτσης μίλησε είπε: «Η θέση του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε αντίθεση και με όλα όσα διεκδίκησαν και πέτυχαν το γυναικείο και το εργατικό κίνημα τις προηγούμενες δεκαετίες. Το να βγουν δηλαδή, οι γυναίκες από το σπίτι και να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια».

Απολύτως θεμιτό από την πλευρά της κυβέρνησης να… πιαστεί από τα μαλλιά της και να αλλάξει την πολιτική συζήτηση. Αλλωστε, από την Κυριακή όλοι συζητούν για το 7ήμερο ξεχνώντας το κότερο και τις χλιδάτες διακοπές, ξεχνώντας την οικογένεια Τσίπρα και τη Χούντα, ξεχνώντας τον Πολάκη ή τον Παππά και τον Πετσίτη. Το Μέγαρο Μαξίμου πιάστηκε από τα λόγια του Μητσοτάκη για να χτίσει το αφήγημα που ήθελε. Από τη μια οι νεοφιλελεύθερες θεωρίες της ΝΔ που θα καταστρατηγήσουν εργασιακά δικαιώματα αιώνων. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που προστατεύει τα δικαιώματα της εργατιάς ως… φιλολαϊκό, αριστερό κόμμα.

Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ βλέποντας την κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται μία δήλωσή του και να την διαστρεβλώνει χάριν εντυπωσιασμού πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι λέει ψέματα επτά ημέρες την εβδομάδα ενώ στη συνέχεια έφερε στο προσκήνιο τις «αλχημείες» του πρωθυπουργού με την «13η σύνταξη».

«Την ώρα που κόβει την 12η σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου, βαφτίζει 13η σύνταξη ένα προεκλογικό επίδομα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «η ΝΔ θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων στους οποίους ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμη και το ΕΚΑΣ».

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά «βέλη» που δέχθηκε με αφορμή τη δήλωσή του για τα εργασιακά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν 7ήμερης εργασίας». Επεσήμανε δε πως οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αναφέρθηκε δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και 37 αντί 40 ώρες την εβδομάδα, με καλύτερες απολαβές.

«Είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνησή ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης για να καταλήξει: «Οι πολίτες, όμως, που ξέρουν πια τον κ. Τσίπρα, που θέλουν να βγουν από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, θα του δώσουν σε λίγες μέρες την απάντηση που του αξίζει».

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως ειπώθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη μπορούσαν να δημιουργηθούν παρερμηνείες. Από την άλλη, όμως, δείχνει και μια κίνηση απελπισίας από το Μαξίμου να στήνει ένα fake σκηνικό για να χτυπήσει τον πολιτικό αντίπαλο. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απολογηθεί για τον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Για 7ήμερη εργασία ακόμη και χωρίς ρεπό ή έξτρα πληρωμές, για μισθούς… Βουλγαρίας, για ελαστικές μορφές εργασίας, για κατώτατο μισθό που παραμένει στα 400 ευρώ κ.λπ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024