Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλκης Δαυίδ: Η κραταιά αυτοκρατορία και οι business με την κάνναβη

Αλκης Δαυίδ: Η κραταιά αυτοκρατορία και οι business με την κάνναβη

Δεν έχουν τέλος οι μπελάδες για τον Ελληνοκύπριο Κροίσο Αλκη Δαυίδ o ο οποίος είναι αλήθεια έχει ζήσει αντισυμβατικά

Δεν έχουν τέλος οι μπελάδες για τον Ελληνοκύπριο Κροίσο Αλκη Δαυίδ.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος συνελήφθη μαζί με τον συνεργάτη του μετά την προσγείωσή τους στον Άγιο Χριστόφορο (Saint Kitts) της Καραϊβικής με ιδιωτικό τζετ επειδή μετέφεραν κάνναβη αξίας 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μαζί τους ήταν και ο διάσημος ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς που τους συνόδευε κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο όπου κρατήθηκαν για περίπου οκτώ ώρες, προτού αφεθούν ελεύθεροι για να συλληφθούν και πάλι λίγες ώρες μετά.

Ωστόσο όσοι έχουν ακουστά τον Αλκη Δαυίδ, για πολλούς Mr. Coca Cola, αυτή δεν είναι η πρώτη περιπέτεια καθώς πρόκειται για ακόμη ένα προφίλ Κροίσου, όπου η πολυτελής ζωή, τα χλιδάτα πάρτι, τα αυτοκίνητα εκατομμυρίων και η ανάγκη για αυτοπροβολή με κάθε ευκαιρία συνδέονται άμεσα με τα σκάνδαλα, τις μηνύσεις για σεξουαλική παρενόχληση, τις μηνύσεις για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων και εν προκειμένω τις συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών.

Ένοχος στην δικαστική διαμάχη με εργαζόμενη που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση

Αλκης Δαυίδ

Κι αυτό γιατί στις αρχές του μήνα ο Ελληνοκύπριος Κροίσος θα έπρεπε να πληρώσει, σύμφωνα με το αμερικάνικο δικαστήριο, το ποσό των 11.000.000 δολάρια σε πρώην υπάλληλό του, που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο γόνος της οικογένειας πίσω από τον όμιλο επιχειρήσεων Λεβέντη, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων τα εργοστάσια εμφιάλωσης «Coca Cola» στην Ελλάδα, κατηγορήθηκε από την 42χρονη Τσέισιτι Τζόουνς μία ανύπαντρη μητέρα από την Καλιφορνία, ότι την απέλυσε αφού δεν αποδέχτηκε τις σεξουαλικές του προτάσεις.

Η Τζόουνς, λοιπόν, μαζί με μία συνάδελφό της μήνυσε τον Αλκη Δαυίδ τον Φεβρουάριο του 2017, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα βίωσε στο εργασιακό της περιβάλλον΄.

Συγκεκριμένα, στη μήνυση η Τζόουνς ισχυρίστηκε ότι το αφεντικό της την άγγιζε απρεπώς και την ανάγκασε να δει ταινία σεξουαλικού περιεχομένου στον υπολογιστή της.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ προσέλαβε έναν στρίπερ για να χορέψει στο γραφείο για τα γενέθλια ενός υψηλόβαθμου στελέχους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Mail», η Τζόουνς κατηγόρησε επίσης τον Δαυίδ ότι της χάιδευε τα πόδια με την πρόφαση ότι ήθελε να την παρηγορήσει για τον θάνατο της μητέρας της.

Τέλος, η 42χρονη ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε γιατί «αρνήθηκε να συνευρεθεί σεξουαλικά» μαζί του, τον Νοέμβριο του 2016 μετά από σχεδόν δύο χρόνια εργασίας στις εταιρείες του.

Ο Δαυίδ αρνούνταν πως παρενοχλούσε την Τζόουνς, τονίζοντας πως είναι «αποκρουστική», που θα έπρεπε να βρει κάτι άλλο να ασχολείται στη ζωή της».

Βέβαια αυτό που μάλλον έκανε τους δικαστές να κρίνουν τον Άλκη Δαυίδ ένοχο ήταν η ομολογία του πως του αρέσει να περπατάει χωρίς παντελόνια στο γραφείο και να βλέπει ταινίες πορνό με το προσωπικό.

« Είναι απλά διασκέδαση φίλε. Απλά περνάω καλά στον χώρο εργασίας μου. Ποτέ, ποτέ μα ποτέ δεν έχω αγγίξει αυτή την υπάλληλο, Οι μόνες γυναίκες που έχω αγγίξει ήταν αυτές που παντρεύτηκα», ήταν η απάντηση του Άλκη Δαυίδ όταν ρωτήθηκε για το αν όντως κάνει όλα τα παραπάνω στο γραφείο του.

Η αμύθητη περιουσία και η κραταιά αυτοκρατορία του

Παρά την αποζημίωση-μαμούθ που κατέβαλε εν τέλει ο Άλκης Δαυίδ , η οποία και χαρακτηρίστηκε μία από τις μεγαλύτερες που έχουν δοθεί σε αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση, ούτε αυτό ήταν αρκετό για να ταρακουνήσει τον Mr. Coca Cola ή την περιουσία του.

Αν σκεφτεί κανείς πως η περιουσία του Ελληνοκύπριου Κροίσου υπολογίζεται στα 1,7 δις. δολάρια, ο 50χρονος φέρει στις πλάτες του μέρος μίας ολόκληρης αυτοκρατορίας, καθώς η οικογένειά του έχει επιχειρήσεις στον κλάδο λιανικής, εμφιάλωσης, ακινήτων, αλλά και στη ναυτιλία.

View this post on Instagram

#gstaad #gopro #handlemybrown

A post shared by Alki David (@alkidavid) on

Όσο για το πως του «καρφιτσώθηκε» ο χαρακτηρισμός «Μr. Coca Cola», ο Άλκης Δαυίδ το 2008 ήταν ο βασικός μέτοχος του Ομίλου Λεβέντης – Δαυίδ που έχει στην κατοχή του την εργοστάσια εμφιάλωσης της Coca-Cola Hellenic σε 28 χώρες.

Η αυτοκρατορία του δεν κλείνει εκεί, αν και θα μπορούσε.

Ο γεννημένος στη Νιγηρία δισεκατομμυριούχος έχει τα ηνία από μια σειρά εταιρειών, μεταξύ των οποίων η FilmOn, το site 9021go.com, η ιστοσελίδα για streaming-video BattleCam.com, καθώς και το πρακτορείο μοντέλων Independent Models.

Το αγαπημένο του χόμπι είναι ξεκάθαρα η ηθοποιία, καθώς λατρεύει να εμφανίζεται με την πρώτη ευκαιρία σε ταινίες ή στην τηλεόραση.

Όσο για την προσωπική του ζωή, ο Άλκης Δαυίδ έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει τρεις φορές και έχει τρεις γιους, ενώ η τελευταία του σύζυγος είχε απασχολήσει πολύ το ελληνικά αλλά και τα ξένα μέσα κυρίως επειδή το μοντέλο δεν σταματούσε ποτέ να επιδεικνύει το πλούτο του πρώην συζύγου της, συνήθεια που έχει βέβαια και ο ίδιος.

Τα καλοκαίρια του στις Σπέτσες και τα… 11 οικογενειακά σπίτια στο νησί

Διαθέτοντας πολυτελείς βίλες σε κάθε γωνία της γης, όπως σε Λονδίνο, Άλπεις, Σρι Λάνκα, Λος Άντζελες και Καραϊβική από την λίστα του δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα και συγκεκριμένα οι Σπέτσες, όπου και διαθέτει μία πολυτελής βίλα.

Το αρχοντικό του στις Σπέτσες βρίσκεται πάνω από τη θρυλική ντίσκο Figaro, στο Παλιό Λιμάνι και ο Ελληνοκύπριος Κροίσος είναι γνωστός στους ντόπιους ως Mr. Coca Coca.

Μάλιστα ο Άλκης Δαυίδ είχε μιλήσει για την αγάπη του για το νησί και πως έτυχε να το γνωρίσει σε συνέντευξη του στο περιοδικό People.

«Ερχόμουν από 10 χρόνων για διακοπές στις Σπέτσες, αλλά στα 17 αποφάσισα να σταματήσω για λίγο το σχολείο και ήρθα να μείνω εδώ στο νησί. Πήγα και δούλεψα σε ένα ιχθυοτροφείο. Είχα μια θεία που έχει σπίτι στο νησί και στην αρχή έμενα μαζί της. Κάθισα πέντε έξι μήνες και μετά ήρθαν οι γονείς μου να με μαζέψουν και κόλλησαν κι εκείνοι! Πλέον υπάρχουν έντεκα οικογενειακά σπίτια στις Σπέτσες. Ο γείτονας είναι ξάδερφος μου» είχε αποκαλύψει ο Άλκης Δαυίδ.

Πώς «κατάφερε» να δεχτεί μηνύσεις από όλα τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης

Πάντως όσο αγαπητός κι αν είναι στους ντόπιους κατοίκους των Σπετσών, τόσο αντιπαθητικός είναι στα αμερικάνικα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι δεν διστάζουν να τον αποκαλούν ταραξία.

Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Άλκη Δαυίδ και στα αμερικάνικα ΜΜΕ που ξαφνικά δέχτηκε μηνύσεις από όλους.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Αλκης Δαυίδ αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή ταινιών και γενικά με τον χώρο του θεάματος και την ψυχαγωγία και να ιδρύσει την εταιρία FilmOn.

Στόχος του ήταν να δημιουργήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση με TV- live streaming παροχές στον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/BIy06UMh3fE/

Η εταιρία Film On λοιπόν η οποία απασχολούσε το 2013 περίπου 90 εργαζομένους επέτρεπε στους συνδρομητές να βλέπουν live μία σειρά από εκπομπές και ταινίες στο κανάλι της αρεσκείας τους.

Διαθέτοντας εκατομμύρια μικρές κεραίες για να μεταδίδει ζωντανά εκπομπές, ταινίες και πρωτότυπο περιεχόμενο σε υπολογιστές, η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να εξοργίσει τα αφεντικά των μεγάλων καναλιών της Αμερικής.

Ετσι το CBS, το NBC, το ABC και το Fox μήνυσαν και οδήγησαν τον Άλκη Δαυίδ και την εταιρία του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο με πρόφαση την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Το σκάνδαλο αυτό εν τέλει καταλάγιασε όταν ο επιχειρηματίας ίδρυσε ένα σάιτ όπου από εκεί έκανε live-streaming με πρωτότυπο υλικό ώστε να γλιτώσει από τις τόσες αγωγές που δεχόταν.

Οι business με την κάνναβη και οι διάσημοι πελάτες του

Όσο για την υπόθεση με την κάνναβη, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλκης Δαυίδ μπαίνει σε αυτά τα δύσβατα μονοπάτια.

Ο Mr Coca Cola είχε ιδρύσει και μία εταιρία όπου πουλά λάδι το οποίο δημιουργείται από κάνναβη και χρησιμοποιείται σε διάφορες θεραπείες αλλά και για καλλωπισμό.
Μάλιστα η έδρα της εταιρίας του Κροίσου είναι στην Σκωτία και φαν του προϊόντος είναι η Donadela Versace και ο Snoop Dogg.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024