Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σερσε λα Φαμ: Μία μουσική παράσταση με άρωμα γυναίκας

Σερσε λα Φαμ: Μία μουσική παράσταση με άρωμα γυναίκας

Τρεις νέες γυναίκες τραγουδίστριες – η Δήμητρα Σταθοπούλου, η Μυρτώ Καμβυσίδη και η Επιστήμη Καμπούρογλου – ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής και μας δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 22:30 στον Σταυρό του Νότου Plus με μία μουσική παράσταση – αναδρομή σε λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε.

Τρεις νέες γυναίκες τραγουδίστριες – η Δήμητρα Σταθοπούλου, η Μυρτώ Καμβυσίδη και η Επιστήμη Καμπούρογλου – ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής και μας δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 22:30 στον Σταυρό του Νότου Plus με μία μουσική παράσταση – αναδρομή σε λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε.

Σερσέ Λα Φαμ. Από τον Τσιτσάνη στον Χιώτη, τον Πλέσσα, τον Πάνου, τον Νικολόπουλο και άλλους κορυφαίους συνθέτες.  Το λαϊκό τραγούδι σε όλες του τις εκφάνσεις. Από το ρεμπέτικο στα λαϊκά του ’60, του ’70 και του ’80, με ενδιάμεσες στάσεις στην παράδοση και τα αρχοντορεμπέτικα.

«Το λαϊκό τραγούδι υπάρχει στο DNA του Έλληνα, όλοι έχουμε συνδέσει μια στιγμή της ζωής μας με ένα λαϊκό τραγούδι» μας λέει η Επιστήμη. «Για μένα είναι η παράδοσή μου» παρεμβαίνει η Δήμητρα και συνεχίζει: «Τραγούδι του λαού. Το λέει από μόνο του. Κοινό αίσθημα που αποτυπώνεται μουσικά». Η Μυρτώ πάλι το προσεγγίζει από τη δική της σκοπιά. «Ομολογώ ότι άργησα να ασχοληθώ με το λαϊκό τραγούδι. Έπρεπε να περάσω μάλλον από όλα τα άλλα είδη και εν  τέλει να καταλήξω σε αυτό χωρίς όμως να σημαίνει ότι είμαι καθαρά λαϊκή τραγουδίστρια…» εξομολογείται.

Το σημαντικό όμως στο «Σερσέ Λα Φαμ» δεν είναι τόσο τα τραγούδια καθ’ αυτά, όσο η συνάντηση των τριών αυτών γυναικών μαζί με την 6μελή ορχήστρα φυσικά, που αποτελείται από τέσσερις γυναίκες και δύο άντρες μουσικούς.

«Συνήθως όταν υπάρχουν  πολλές γυναίκες, δεν υπάρχει συνεννόηση» λέει η Δήμητρα γελώντας σπεύδοντας να προσθέσει: «Με εμάς βρέθηκε περιέργως από την πρώτη στιγμή μία πολύ ωραία συνταγή που συνοψίζεται στο εξής: ‘’Κάνουμε ένα live για να περάσουμε πολύ όμορφα!’’.

«Από το πρώτο λεπτό με τα κορίτσια δέσαμε και κάναμε πλάκα. Η αλήθεια είναι ότι ταιριάζουμε, ήρθαν όλα πολύ φυσικά» σχολιάζει η Μυρτώ, ενώ η Επιστήμη συμπληρώνει χαμογελώντας: «Νομίζω ότι πέτυχε το γλυκό!»

Ο πραγματικός «ήρωας»  της παράστασης όμως είναι ο μαέστρος και εξαιρετικός σολίστας του μπουζουκιού, Βαγγέλης Ζαρμπούτης. «Ο Βαγγέλης είναι καταπληκτικός μουσικός και είναι άξιον απορίας πως μας αντέχει όλες μαζί… Δεν είναι και εύκολο πράγμα» λέει η Μυρτώ βάζοντας τα γέλια. «Είναι αποδεδειγμένο ότι τα δύο φύλλα σε κάθε περίπτωση αλληλοσυμπληρώνονται, γιατί όχι λοιπόν και στη δική μας;» αναρωτιέται η Επιστήμη, ενώ η Δήμητρα επισημαίνει ότι στο «Σερσέ Λα Φαμ» δεν συμμετέχει μόνο ένας, αλλά τρεις άνδρες. «Ο μαέστρος μας Βαγγέλης Ζαρμπούτης, ο κρουστός μας Στρατής Σκουρκέας και ο άνθρωπος που έχει την επιμέλεια του προγράμματος που είναι ο Δημήτρης Χαλιώτης. Τρεις λοιπόν άνδρες για να μας κουμαντάρουν!».

Μία γυναίκα άραγε έχει έναν άλλον τρόπο στο να προσεγγίζει ερμηνευτικά τα τραγούδια, αναρωτιέμαι. «Η ερμηνεία δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με τον ίδιο τον άνθρωπο, τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του» απαντά η Δήμητρα με την Επιστήμη να συμφωνεί: «Για εμένα η ερμηνεία είναι προσωπική και μοναδική. Πηγάζει από τον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη, του ανθρώπου δηλαδή που καταθέτει την ψυχή του επί σκηνής». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μυρτώ: «Θεωρώ ότι ένας καλός τραγουδιστής μπορεί να τα υποστηρίξει όλα, ανδρικά και γυναικεία τραγούδια. Σίγουρα δεν θα είναι σε όλα ο ιδανικός εαυτός του, αλλά θα είναι αξιοπρεπέστατος».

Λίγο πριν το τέλος της κουβέντας μας τους ζητάω να μου πουν τρία αγαπημένα τους τραγούδια από το «Σερσέ Λα Φαμ». «Έρωτας Αρχάγγελος. Μην του μιλάτε του παιδιού. Η Διαθήκη» μου απαντάει χωρίς πολλή σκέψη η Δήμητρα. «Σερσέ Λα Φαμ. Με κυνηγούν τα αδέρφια σου. Η πιο μεγάλη ώρα» μου λέει η Μυρτώ, ενώ η Επιστήμη ξεχωρίζει τέσσερα: «Το ‘’Απόψε μ εγκατέλειψες’’, ένα ρεμπέτικο τραγούδι του Στέλιου Χρυσίνη του 1950 που θεωρώ αριστούργημα. ‘’Το κουρασμένο βήμα σου’’ το οποίο θα ερμηνεύσουμε και οι τρεις γυναίκες επί σκηνής. Ο ‘’Έρωτας Αρχάγγελος’’ που ερμηνεύει μοναδικά η Δήμητρα και η ‘’Μισιρλού’’ που ερμηνεύει και μαγεύει η Μυρτώ».

Στο «Σερσέ Λα Φαμ», που φιλοδοξεί να μας κλέψει με τη φρεσκάδα του, τις δυνατές ερμηνείες, την ανεβασμένη του διάθεση και κάποια σύντομα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, συμμετέχουν επίσης οι Βαγγέλης Ζαρμπούτης (Μπουζούκι , ενορχηστρώσεις), Γιούλη Δανιγγέλη (Πιάνο), Ράνια Γκικοπούλου  (Κιθάρα), Ιωάννα Πάλλα (Ακορντεόν), Αντωνία Οικονομοπούλου (Μπάσο) και Στρατής Σκουρκέας (Κρουστά).

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024