Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
One Channel: Σε νεκροταφείο πλοίων έχει μετατραπεί η Ελευσίνα

One Channel: Σε νεκροταφείο πλοίων έχει μετατραπεί η Ελευσίνα

Το παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας έχει μετατραπεί σε ένα νεκροταφείο πλοίων. Οι κάτοικοι ζητούν πρόσβαση στη θάλασσα και καταγγέλλουν τον Oργανισμό Λιμένος Ελευσίνας.

Δεκάδες παροπλισμένα πλοία, που κάποτε διέσχιζαν τα πέλαγα μεταφέροντας εμπορεύματα και επιβάτες, τώρα σαπίζουν στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας.

Μάλιστα, υπάρχουν και δώδεκα επικίνδυνα ναυάγια. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα σκαριά αποτελούν οικολογική βόμβα, καθώς στο εσωτερικό τους υπάρχουν ακόμα πετρελαιοειδη.

Υπεύθυνος για τη διαχείριση τους είναι ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ). Ο πρόεδρος του, Χαράλαμπος Γαργαρέτας, σημειώνει ότι, αν και δύσκολο λόγω χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, όλες οι εργασίες καθαρισμού του λιμένα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από το 2021 (όταν και η Ελευσίνα θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης).

Η χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία της ανέλκυσης των βυθισμένων πλοίων, καθώς και τα χαμηλά κέρδη των εταιρειών από την κοπή και την πώληση των μετάλλων καθυστερούν την διαδικασία.

Ο ΟΛΕ από τις αρχές του χρόνου έχει προβεί σε προκηρύξεις ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκποίηση, ανέλκυση και απομάκρυνση 12 ναυαγίων από τα περίπου 50 παροπλισμένα στην περιοχή

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024