Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλίας Σαλπέας: Κίνητρό μου, να ασχοληθώ με την πόλη όπου μεγάλωσα και ζω

Ηλίας Σαλπέας: Κίνητρό μου, να ασχοληθώ με την πόλη όπου μεγάλωσα και ζω

Άρθρο του Ηλία Σαλπέα, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή

Mε λένε Ηλία Σαλπέα, είμαι απόφοιτος πληροφορικής και διατηρώ επιχείρηση εστίασης στον Πειραιά. Είμαι πατέρας δύο παιδιών τα οποία μεγαλώνω στην πόλη μου. Εχω διατελέσει πλέον σχεδόν μια δεκαετία δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά. Ολα αυτά τα χρόνια από τη θέση της αντιπολίτευσης έχω προσπαθήσει όσο πιο ηθικά και τίμια απέναντι σε όλους να ασκώ κριτική αλλά και να προτείνω δράσεις και έργα για την πόλη μου. Σε όλη τη διάρκεια ήμουν μέλος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Δεν υπήρξα ποτέ εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος. Οχι γιατί θεωρούσα ότι δεν είναι τιμή να είσαι μέλος του ΚΚΕ, αλλά γιατί αντικειμενικά δεν θα μπορούσα, λόγω χρόνου, να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις που χρειάζεται μια τόσο σοβαρή απόφαση.

Η απόφασή μου, ακόμα και πριν από 10 χρόνια που ξεκίνησα, είχε το ίδιο κίνητρο με αυτό που υπάρχει ακόμα. Να ασχοληθώ με την πόλη όπου μεγάλωσα, ζω, μεγαλώνω τα παιδιά μου, εργάζομαι, έχω τις παρέες μου. Το σπίτι μου δηλαδή.

Να μπορέσω να επηρεάσω την καθημερινότητά μου και των συμπολιτών μου. Να βελτιώσω την ποιότητα ζωής σε αυτά που μπορεί να επηρεάσει ο δήμος. Σε αυτά σαφέστατα δεν εμπίπτει η ανεργία άμεσα για παράδειγμα, αλλά θέματα καθημερινά όπως είναι, κυκλοφοριακό, πάρκινγκ, πεζοδρόμια, χώροι άθλησης, σχολεία…

Στα χρόνια αυτά, η διαφορά που είχα με την παράταξη Πειραιάς Νικητής δεν είχε να κάνει με την αναγνώριση των προβλημάτων, ούτε τη θέληση της επίλυσης αυτών, αλλά με την ένταση και τη μεθοδολογία διαμαρτυρίας και αντιμετώπισης στη σημαντική (αν και όχι μοναδική) ρίζα του προβλήματος που δεν είναι άλλη από την κεντρική πολιτική σκηνή. Τις αποφάσεις που παίρνονται εκεί, οι οποίες επηρεάζουν την ικανότητα του δήμου να μπορέσει να εκτελέσει έργα.

Αυτό όμως είναι το ένα σκέλος του προβλήματος. Το άλλο εξίσου σημαντικό είναι ότι εκτός από το να κάθεσαι, να διαμαρτύρεσαι και να αντιδράς με οποιονδήποτε τρόπο μπορείς, θα πρέπει να προσπαθείς και να βρεις μια λύση για τα προβλήματα αυτά. Γιατί η εύκολη απάντηση, «δεν μας δίνει χρήματα το κράτος», πάντα υπάρχει. Αλλά στο τέλος της ημέρας ο πολίτης που στις ημέρες μας αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, συνεχίζει να επιβαρύνεται με ακόμα περισσότερα στην καθημερινότητά του.

Χρειάζεται λοιπόν να σκεφτείς τρόπους που δεν έχουν πιθανόν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα. Που δεν περιλαμβάνουν ιδιωτικοποιήσεις. Ναι, συγγνώμη αν σε αυτό το σημείο ίσως απογοητεύσω κάποιους, αλλά δεν αλλάζω ιδεολογία, ούτε και περιμένω κάποιον να με βαθμολογήσει για αυτά που πιστεύω.

Αυτό που θα ήθελα είναι να προσπαθήσω να βρεθώ στη θέση που θα μπορέσω να υλοποιήσω κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου, στο πλαίσιο του σκεπτικού που αναλύω παραπάνω.

Πράγματα για τα οποία έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο στον Πειραιά, που είμαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στους δρόμους του. Ούτε για να σφίξω χέρια, ούτε να παριστάνω τον παράγοντα που μοιράζει υποσχέσεις. Αλλά γιατί η δουλειά μου και η ζωή μου εδώ γυρνούν.

Στην πρώτη δημαρχιακή θητεία του Γιάννη Μώραλη έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες και έργα που θέτουν τις βάσεις για να μπορέσουμε στα επόμενα χρόνια να αλλάξουμε ακόμα περισσότερο τον Πειραιά, φέρνοντας πιο κοντά την εικόνα της πόλης που ονειρευόμαστε.

Είναι μια ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές να δοθεί η εντολή από τους συμπολίτες μας να συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε, και να μπει στη διοίκηση του δήμου ένας συνδυασμός που έχει στις τάξεις του ανθρώπους από όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση της πόλης, και με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά με ξεκάθαρη την πορεία και τον στόχο, που δεν είναι άλλος από έναν Πειραιά Νικητή.

Ο Ηλίας Σαλπέας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024