Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να βγούμε από τη στασιμότητα και την εσωστρέφεια

Να βγούμε από τη στασιμότητα και την εσωστρέφεια

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ο πρώτος βαθμός έχει τη θετική ιδιαιτερότητα να αφορά με τον πιο άμεσο και καθημερινό τρόπο τους πολίτες. Μια δημοτική Αρχή έχει μια εκ των πραγμάτων πολύ στενή αλληλεπίδραση με τους δημότες και οι αποφάσεις αυτής επηρεάζουν και καθορίζουν άμεσα τις ζωές των δημοτών

του Κώστα Μπουλμέτη

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ο πρώτος βαθμός έχει τη θετική ιδιαιτερότητα να αφορά με τον πιο άμεσο και καθημερινό τρόπο τους πολίτες. Μια δημοτική Αρχή έχει μια εκ των πραγμάτων πολύ στενή αλληλεπίδραση με τους δημότες και οι αποφάσεις αυτής επηρεάζουν και καθορίζουν άμεσα τις ζωές των δημοτών.

Στο παραπάνω πλαίσιο και με την παραπάνω επίγνωση στο μυαλό μας συγκροτήσαμε έναν ανεξάρτητο και υπερκομματικό συνδυασμό και ξεκινήσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα επιδιώκοντας από την αρχή την επαφή με τους πολίτες της Παιανίας και των Γλυκών Νερών.

Η ανταπόκριση ήταν υπεράνω προσδοκιών και είχε ως αποτέλεσμα, μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία, να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα μελετημένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό, που περιλαμβάνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών.

Σε αυτό ακριβώς το πρόγραμμα λοιπόν επικεντρωνόμαστε, γιατί από τη μια πλευρά αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων της Παιανίας και των Γλυκών Νερών και από την άλλη, μέσα σε αυτό παρουσιάζουμε όχι μόνο τις λύσεις, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα τις επιτύχουμε. Μάλιστα για πολλά από αυτά έχουμε προβεί ήδη σε ενέργειες.

Το πρόγραμμά μας όμως, καθώς και η επιλογή μας να επικεντρωθούμε σε αυτό, καταδεικνύουν τη γενικότερη φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζουμε τόσο το «πολιτεύεσθαι», όσο και τη διοίκηση ενός Δήμου.

Σε αντίθεση λοιπόν με την πλειονότητα των υπόλοιπων υποψηφίων δημάρχων για τον Δήμο Παιανίας, κινηθήκαμε μακριά από κιτρινισμούς και πελατειακές σχέσεις. Αυτό γιατί δεν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους ως αριθμούς ψήφων, αλλά γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι οι πολίτες ξέρουν να κρίνουν και να αποφασίζουν. Αυτό άλλωστε είναι κάτι για το οποίο δικαιωνόμαστε καθημερινά δεδομένης της ανταπόκρισης και της αποδοχής των δημοτών σε αυτή μας την προσέγγιση.

Από την άλλη, με τον ίδιο τρόπο σκοπεύουμε να διοικήσουμε τον Δήμο Παιανίας. Πάλι μακριά από τις πελατειακές σχέσεις, οι οποίες τόσα χρόνια αποτέλεσαν τροχοπέδη για τη δημιουργία λειτουργικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών προς τους δημότες.

Όραμά μας, λοιπόν, είναι να βγάλουμε τον Δήμο και την κοινωνία από τη στασιμότητα και την εσωστρέφεια που επέφερε η απερχόμενη δημοτική Αρχή. Θέλουμε από την πρώτη κιόλας μέρα να φέρουμε στις ζωές μας τον αέρα της εξωστρέφειας, της προόδου και της ανάπτυξης.

Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο πολιτευτήκαμε και ιδιαίτερα ευτυχείς για τη μεγάλη αποδοχή και το ενδιαφέρον που έδειξε η κοινωνία για τις προτάσεις και τις λύσεις που παρουσιάζουμε.

Στην περίπτωση της Παιανίας και των Γλυκών Νερών οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον κιτρινισμό, τις πελατειακές σχέσεις και την εσωστρέφεια. Αντί αυτού, στράφηκαν στην ουσία, την εξωστρέφεια και τον πολιτικό διάλογο.

Καλούμε λοιπόν την Κυριακή όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις να συσπειρωθούν δίπλα μας και να «γιορτάσουν» μαζί μας τη δημοκρατική διαδικασία της ψηφοφορίας, γιατί από την επόμενη κιόλας ημέρα ο Δήμος Παιανίας εισέρχεται και πρακτικά σε μια νέα περίοδο εξωστρέφειας, προόδου και ανάπτυξης.

 * Ο Κώστας Μπουλμέτης είναι υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024