Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πικρός Αρκάς για τα κυβερνητικά παραμύθια στη μεσαία τάξη

Πικρός Αρκάς για τα κυβερνητικά παραμύθια στη μεσαία τάξη

Αυτή τη φορά ο σπουδαίος σκιτσογράφος αφήνει στην άκρη τον... βίο και την πολιτεία του νεαρού πρωθυπουργού και βάζει για πρωταγωνιστή του έναν απλά Έλληνα, της πολύπαθης -ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία- μεσαίας τάξης

Καυστική, με μεγάλη δόση πικρίας, είναι η νέα παρέμβαση του Αρκά στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αυτή τη φορά ο σπουδαίος σκιτσογράφος αφήνει στην άκρη τον… βίο και την πολιτεία του νεαρού πρωθυπουργού και βάζει για πρωταγωνιστή του έναν απλά Έλληνα, της πολύπαθης -ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία- μεσαίας τάξης.

Ο ήρωας του Αρκά μονολογεί εκφράζοντας το παράπονό του για όσα έχει υποστεί από το 2015 και εντεύθεν.

«Μου είπαν πως είμαι ο ταξικός εχθρός και πρέπει να πληρώσω. Δεν μίλησα. Με γονάτισαν με θηριώδεις εισφορές και εκδικητική φορολογία. Δεν μίλησα. Όταν μου έσπασαν το μαγαζί με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα. Δεν μίλησα. Όταν καιγόταν το σπίτι μου και οι δικοί μου, με είπαν παράνομο και αυθαίρετο. Και πάλι δεν μίλησα…

Αλλά όταν ήρθε η ώρα ψήφισα! Τώρα μου λένε ότι αδίκησαν τη μεσαία τάξη και ήρθε ο καιρός να επανορθώσουν. ΤΩΡΑ! Ένα μήνα πριν τις εκλογές. Πάλι δεν μιλάω», αναφέρει ο Έλληνας του Αρκά, θυμίζοντας κάπως τους γνωστούς στίχους «όταν ήρθαν να πάρουν εμένα» που έγραψε ο Γερμανός πάστορας Μάρτιν Νιμέλερ τον καιρό της ανόδου του εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024