Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ωρολόγιο: Το ξεχωριστό ρολόι της Εύβοιας

Ωρολόγιο: Το ξεχωριστό ρολόι της Εύβοιας

Το Ωρολόγιο, χωριό που ανήκει στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, είναι χτισμένο σε χαμηλό υψόμετρο, σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα, 71 χλμ από τη Χαλκίδα και 20 χλμ από την Κύμη

Το Ωρολόγιο, χωριό που ανήκει στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, είναι χτισμένο σε χαμηλό υψόμετρο, σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα, 71 χλμ από τη Χαλκίδα και 20 χλμ από την Κύμη.

Σύμφωνα με μια από τις επικρατέστερες εκδοχές που αφορούν την ονομασία του χωριού, αυτή σχετίζεται με τη θέση του: το Ωρολόγιο βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής μεταξύ Κύμης και Αλιβερίου, γεγονός που επέτρεπε στους ταξιδευτές να μπορούν να υπολογίζουν το υπόλοιπο του ταξιδιού τους με το που έφθαναν στο συγκεκριμένο οικισμό.

Τα σπίτια του Ωρολογίου απλώνονται στην πλαγιά ενός κατάφυτου λόφου, γεμάτου ελιές και οπωροφόρα δέντρα, στις όχθες του χειμάρρου Ωρολογιάτη.

Δυτικά του χωριού βρίσκεται η τοποθεσία Χωνευτικό, με πηγή την οποία επιλέγουν όσοι προτιμούν πόσιμο νερό καλής ποιότητας και συγχρόνως με χωνευτικές ιδιότητες.

Το Ωρολόγιο προσφέρεται για μονοήμερες αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας, όπως το Στόμιο και τη Μουρτερή, που βρίσκονται σε απόσταση λίγων λεπτών από το χωριό. Το χειμώνα πάλι μπορεί να απολαύσει την άγρια ομορφιά μιας περιοχής όπου συνυπάρχουν αρμονικά το βουνό και η θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί κάτοικοι του χωριού ανακαινίζουν τα πέτρινα σπίτια τους, ενώ πρόσφατα το Ωρολόγιο απέκτησε ένα πραγματικό στολίδι, το κεντρικό ρολόι του, παραπλεύρως της εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου.

Το υψηλής αισθητικής αυτό ρολόι με τη διπλή όψη, διαστάσεων 90×40 εκ., είναι χειροποίητη δημιουργία.

Η βάση της κολόνας είναι φτιαγμένη από παλαιωμένο μάρμαρο Venice, χτυπημένο με αμμοβολή, και ένα μέρος της κολόνας, ύψους 2 μ. και διαμέτρου 50 εκ., έχει κατασκευαστεί από CNC.

Μπροστά στο καλαίσθητο ρολόι, πάνω στο πεζοδρόμιο, τον επισκέπτη καλωσορίζουν τα σχέδια δύο ρολογιών, δημιουργημένα με βότσαλα κόκκινου και πράσινου χρώματος. Στο κόκκινο σχέδιο ο δείκτης κοιτά προς την Κύμη, ενώ στο πράσινο ο δείκτης βλέπει προς το Αλιβέρι.

Την όμορφη εικόνα συμπληρώνουν το μαρμάρινο παγκάκι, που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ξαποστάσει, και τα μεγάλα σκιερά πλατάνια σε μικρή απόσταση.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024