Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση ευρείας κλίμακας του Λιμενικού στην Κω

Εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση ευρείας κλίμακας του Λιμενικού στην Κω

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ευρείας κλίμακας άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR Workshop) στη νήσο Κω πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών καθώς και ο εντοπισμός και επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού περιεχομένου επί θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης από στελέχη του Οργανισμού, στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και από μέλη πληρωμάτων των συμμετεχόντων κοινοτικών μέσων και της Τοπικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Την δεύτερη ημέρα διεξήχθη το πρακτικό σκέλος της άσκησης, τα σενάρια της οποίας εμπεριείχαν τη διαχείριση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των θαλασσίων και των εναερίων μέσων.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος επιχειρησιακά μέσα και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από τις τοπικές Λιμενικές Αρχές Κω – Καλύμνου, του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX, ένα  ελικόπτερο SUPERPUMAτης Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και εθελοντική οργάνωση της Κω.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024