Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
#allazoumesinithies με αφορμή την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ

#allazoumesinithies με αφορμή την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ

Μία δράση - θεσμός που ζήσαμε από κοντά

Το περιβάλλον και η προστασία του είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες. Καθήκον όλων μας είναι να πάρουμε θέση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Τη σημασία του να είμαστε ενεργοί πολίτες μας θύμισε με τον καλύτερο τρόπο η Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ.

Με σύνθημα #Allazoumesinithies και κεντρικό μήνυμα «Φροντίζουμε την πόλη μας!», χιλιάδες εθελοντές – εργαζόμενοι της ΑΒ Βασιλόπουλος σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, που υλοποιείται για 9η συνεχή χρονιά. Φέτος, εργαζόμενοι από 300 καταστήματα μαζί με τις αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία ένωσαν τις δυνάμεις τους γύρω από έναν ενιαίο σκοπό και αφιέρωσαν την Ημέρα – Θεσμό για την εταιρεία στο περιβάλλον. Εκατοντάδες γειτονιές σε όλη την Ελλάδα «άλλαξαν» από τους εθελοντές της ΑΒ, την Κυριακή 16 Ιουνίου, μέσα από  καθαρισμούς παραλιών και χώρων πρασίνου. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν η περιβαλλοντική οργάνωση iSea και η εθελοντική δράση Let’s Do it Greece.

Το in.gr βρέθηκε σε 1 από τις 140 δράσεις, συγκεκριμένα στο σημείο «Πατητήρι», στους πρόποδες του Υμηττού στην Αργυρούπολη, όπου οι εθελοντές από 11 καταστήματα ΑΒ και τα κεντρικά γραφεία  ανέλαβαν δράση.

Ώρα συνάντησης; 10 το πρωί της Κυριακής και όταν φτάσαμε το μέρος ήταν ήδη γεμάτο κόσμο, εργαζόμενοι της εταιρείας, νέοι, γονείς με τα παιδιά τους στήριξαν την προσπάθεια της εταιρείας για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε 3 ομάδες:

1η ομάδα: Ανέλαβε τον καθαρισμό 30 στρεμμάτων, συγκεντρώνοντας 250 κιλά απορριμμάτων και ξερών χόρτων για αποφυγή πυρκαγιών -ένας μεγάλος κίνδυνος αυτή τη χρονική στιγμή! Μέλη της 1ης  ομάδας, συμμετείχαν και στο πότισμα των δέντρων της πρόσφατης αναδάσωσης.

2η ομάδα: Κατάφερε να ποτίσει πάνω από 1.000 δέντρα από τις πρόσφατες αναδασώσεις και να καθαρίσει τα μονοπάτια στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης από τα σκουπίδια.

3η ομάδα: Οι εθελοντές της τρίτης ομάδας φρόντισαν την περιοχή γύρω από το «Πατητήρι», όπου έβαψαν και καθάρισαν την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτόν τον όμορφο χώρο αναψυχής στους πρόποδες του δάσους, φύτεψαν και έναν κηπίσκο με 50 αρωματικά φυτά!

Οπλισμένοι με αντηλιακά, καπέλα και, φυσικά, τα απαραίτητα εργαλεία οι εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος έπεσαν στη δουλειά. Τα γέλια και τα πειράγματα δεν έλειπαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης ενώ κάποιοι εθελοντές μίλαγαν με τους συναδέλφους τους στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας που είχαν αναλάβει παρόμοιες τοπικές δράσεις.

Όσο για το τι συνέβη μόλις επετεύχθη ο στόχος τους; Όλοι οι εθελοντές με διάπλατα χαμόγελα φωτογραφήθηκαν, αγκαλιάστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εθελοντική τους δράση.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και 80 χρόνια, αποδεικνύει στην πράξη την υπεύθυνη στάση της σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει και υλοποιεί οργανωμένα προγράμματα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, με μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.

Φέτος, οι εθελοντές – εργαζόμενοι της ΑΒ συνέβαλαν ουσιαστικά ώστε να γίνουν οι γειτονιές πιο όμορφες και πιο καθαρές, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα  στο χάρτη της Ελλάδας!  Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να τον προστατέψουμε. Τόσο για εμάς όσο και για την επόμενη γενιά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024