Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Προσφέρω» 40 καθαρότερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα

«Προσφέρω» 40 καθαρότερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα

Η P&G μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσα από το πρόγραμμα «Προσφέρω» στηρίζουν την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, με κοινό στόχο να καθαριστούν φέτος 40 παραλίες στην Κρήτη, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και εθελοντών

Το καλοκαίρι του 2019 για δεύτερη χρονιά, το πρόγραμμα «Προσφέρω», της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος, θα βρεθεί συνολικά σε 40 παραλίες σε μια κοινή προσπάθεια για καθαρότερες θάλασσες και ακτές. Σε τρία νησιά της Ελλάδας, στην Κρήτη, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, το «Προσφέρω» κινητοποιεί εκατοντάδες εθελοντές, με τη βοήθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία των υδάτων iSea και  αναλαμβάνουν δράση απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης των ακτών από τα απορρίμματα.

Την προσπάθεια αυτή έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν οι καταναλωτές που με την επιλογή των προϊόντων της P&G αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, όλον τον χρόνο, συνδράμουν στη στήριξη του έργου της iSea και στον καθαρισμό των ακτών και των θαλασσών. 

Κατά τον πρώτο χρόνο του προγράμματος «Προσφέρω», το 2018, πραγματοποιήθηκαν 18 καθαρισμοί στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λευκάδα και Πρέβεζα από όπου απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 2 τόνοι απορριμμάτων με τη συμμετοχή περισσότερων από 430 εθελοντών.

Αυτή τη χρονιά ο στόχος είναι διπλάσιος, με εκατοντάδες πολίτες να έχουν ήδη συμμετάσχει σε 18 δράσεις παράκτιων καθαρισμών στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά και σε παραλίες της Κρήτης, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια για καθαρές ακτές και θάλασσες.    

Μετά την παραλία του Γέρακα στη Ζάκυνθο και τον Καραβόμυλο στην Κεφαλλονιά, στην Κρήτη στις 8 Ιουνίου εθελοντές ανέλαβαν δράση καθαρίζοντας την παραλία Ραπανιανά στο Κολυμβάρι Χανίων. Μαζί στην Κρήτη και οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης και Λίλα Μπακλέση οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει έμπρακτα το Προσφέρω και συμμετείχαν ενεργά στη δράση.

Προσφέρω» όλο το καλοκαίρι 

Μέχρι στιγμής από τους καθαρισμούς στα τρία νησιά, έχουν συλλεχθεί 1.900 κιλά απορριμμάτων με τη βοήθεια περισσότερων από 240 εθελοντών, με εκτιμήσεις για πολύ σημαντικούς αριθμούς και αποτελέσματα μέχρι το τέλος του προγράμματος, τον Σεπτέμβριο. Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site της ΑΒ Βασιλόπουλος https://www.ab.gr/P&G-prosfero ώστε να συμμετέχετε και εσείς στις επόμενες ενέργειες για πιο καθαρές και ασφαλείς παραλίες για όλους.

Καινοτομία με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Η P&G, μια εταιρία που μέσα από την καινοτομία των προϊόντων της που μπαίνουν καθημερινά στα νοικοκυριά αγγίζει σύγχρονες προκλήσεις του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, φέρνει στην Ελλάδα το Head&Shoulders Beach Bottle, το πρώτο ανακυκλώσιμο σαμπουάν παγκοσμίως, μέρος του οποίου (25%) προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα που έχουν συλλεχθεί από παραλίες. Το πλαστικό που καταλήγει στις θάλασσές μας, είναι από τα πιο δύσκολα υλικά να ανακυκλωθούν, λόγω της διάβρωσης, και απειλεί να επιβληθεί στο θαλάσσιο τοπίο. Η P&G, σε συνεργασία με τους πρωτοπόρους οργανισμούς ανακύκλωσης παγκοσμίως, την TerraCycle και τη Suez, καινοτομούν  περισυλλέγοντας το πλαστικό από τις ακτές της Ευρώπης και μετατρέποντάς το σε μπουκάλια σαμπουάν. Μια προσπάθεια, που κάνουν τα λόγια για τη βιώσιμη ανάπτυξη πράξη.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024