Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A5 Sportback: Σε τροχιά ανανέωσης

Audi A5 Sportback: Σε τροχιά ανανέωσης

To A5 Sportback εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης καθώς ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών ήπιας υβριδικής τεχνολογίας που θα αποτελούν κοινό παρονομαστή της συντριπτικής πλειονότητας των διαθέσιμων εκδόσεων.

H γκάμα του Α5 είναι το επόμενο μοντέλο της Audi που θα επωφεληθεί από βελτιώσεις,  υιοθετώντας πολλά από τα χαρακτηριστικά του προσφάτως ανανεωμένου A4, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται νέοι κινητήρες με ήπια υβριδική τεχνολογία καθώς και ένα εξελιγμένο infotainment.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο του A5 Sportback στην έκδοση S-Line κρίνοντας από την όψη του και τα κατώτερα πλευρικά τμήματα.

Όπως ισχύει και για το ανανεωμένο Α4, οι εισαγωγές αέρα αποκτούν ένα διαφορετικό περίγραμμα φινιρισμένο σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα ή με χρώμιο. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η φαρδύτερη γρίλια η οποία εκτός από το μεγαλύτερο μέγεθος τοποθετείται χαμηλότερα και πλαισιώνεται από ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με το χαρακτηριστικό γεωμετρικό μοτίβο.

Το εσωτερικό αναμένεται να διατηρήσει τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού του, ενσωματώνοντας ωστόσο μια νέα οθόνης αφής για το σύστημα infotainment στα πρότυπα των νεότερων μοντέλων της Audi. Σε αντίθεση όμως με τα μεγαλύτερα μοντέλα της γερμανικής φίρμας το ανανεωμένο A5 δεν θα διαθέτει τη δεύτερη οθόνη αφής για τα χειριστήρια του κλιματισμού που θα εξακολουθήσει να είναι διαχειρίσιμος μέσω φυσικών διακοπτών.

Η γκάμα κινητήρων θα είναι επίσης κοινή με το προσφάτως ανανεωμένο Α4 περιλαμβάνοντας τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου καθώς και εξακύλινδρα πετρελαίου. Η πλειονότητα των κινητήρων θα επωφεληθεί από τα συστήματα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας της γερμανικής φίρμας 12V και 48 Volt για τις ισχυρότερες εκδόσεις.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Audi, η έκδοση S5 θα εξοπλίζεται από ένα V6 ΤDI μοτέρ αντί ενός εξακύλινδρου κινητήρα βενζίνης, συνεπικουρούμενο από παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V αλλά και ηλεκτροκίνητο υπερσυμπιεστή. Αν και το συγκεκριμένο μοτέρ προσφέρει μικρότερη ισχύ (347 ίπποι) σε όρους ιπποδύναμης σε σχέση με τη βενζινοκίνητη προκάτοχό της, αλλά  ταυτόχρονα προσφέρει περισσότερη ροπή (700 Nm) ενώ η παρουσία του ηλεκτροκίνητου υπερσυμπιεστή φροντίζει να εξαλείψει την υστέρηση του turbo.

H πρεμιέρα του ανανεωμένου A5 Sportback αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με την προοπτική να βρεθεί στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης και να διατεθεί απο τα τέλη της χρονιάς.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024