Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 20 εκατ. χάπια των τζιχαντιστών βρέθηκαν στο Κερατσίνι

Πάνω από 20 εκατ. χάπια των τζιχαντιστών βρέθηκαν στο Κερατσίνι

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης των captagon που βρέθηκαν σε 3 κοντέινερ στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 23 εκατομμύρια χάπια.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης των captagon («χάπια των τζιχαντιστών») που βρέθηκαν σε τρία κοντέινερ στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 23 εκατομμύρια χάπια ενώ σήμερα θα γίνει έλεγχος στις λίγες παλέτες έχουν απομείνει στο τρίτο κοντέινερ.

To Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έκανε λόγο για μία ακόμη σημαντική επιτυχία, η οποία επετεύχθη σε συνεργασία με συναρμόδιες Διωκτικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε συνεργασία με το γραφείο της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A) που εδρεύει στην πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα, εντόπισαν και εν συνεχεία δέσμευσαν  στο λιμάνι του Πειραιά τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Λαττάκεια της Συρίας με τελικό προορισμό την Κίνα και ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά (transit). Σύμφωνα με το φορτωτικό έγγραφο (Bill of Lading- B.O.L) τα εμπορευματοκιβώτια ήταν έμφορτα με σανίδες MDF κατανεμημένες σε 20 παλέτες ανά εμπορευματοκιβώτιο.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, σε πλήρη συνεργασία και με την συμμετοχή των συναρμόδιων Διωκτικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ/Δ.Α.Α/Υ.Δ.Ν) και του Λιμενικού Σώματος (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ /ΕΛ.ΑΚΤ-Λ.Σ.),  στο πρώτο εκ των τριών εμπορευματοκιβωτίων και ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουνίου  διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε πράγματι σανίδες MDF  εντός των οποίων είχε αποκρυβεί μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών δισκίων (CAPTAGON), τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ το σύνολο της ανευρεθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON, από το πρώτο ελεγχθέν εμπορευματοκιβώτιο, ανέρχονταν σε 1 τόνο και 590 κιλά (1.590.000 γραμμάρια)  που αντιστοιχεί σε ποσότητα 10.018.260 εκατομμυρίων δισκίων.

Στην ανακοίνωση γινόταν λόγος για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει ποτέ κατασχεθεί στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διενεργείται έρευνα για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, καθώς επίσης και  για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ λόγω του μέσου και του τρόπου απόκρυψης, το ερευνητικό έργο και η διαδικασία εντοπισμού και ανάκτησης των  ναρκωτικών ήταν εξαιρετικά επίπονη και χρονοβόρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρουσίαση της υπόθεσης σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη από το ΣΔΟΕ με τη συμμετοχή στελεχών της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που πήραν μέρος στην κοινή επιχείρηση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024