Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οζερσάι: Οι υδρογονάνθρακες ανήκουν σε ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους

Οζερσάι: Οι υδρογονάνθρακες ανήκουν σε ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους

Και οι δύο είναι κοινοί ιδιοκτήτες του πλούτου, δήλωσε από τα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουντρτέτ Οζερσάϊ

Οι υδρογονάνθρακες ανήκουν τόσο στους Ελληνοκυπρίους όσο και στους Τουρκοκυπρίους. Και οι δύο είναι κοινοί ιδιοκτήτες του πλούτου, δήλωσε από τα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουντρτέτ Οζερσάϊ, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνάντηση του Συνδέσμου Διαπιστευμένων Ανταποκριτών στα Ηνωμένα Έθνη (ACANU)
Ο Οζερσάϊ, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, είπε πως αυτό το στοιχείο, ότι δηλαδή ο πλούτος ανήκει και στους δύο, δεν πρέπει να παραβλέπεται. Για το περιστατικό με τον πύραυλο που έπεσε στα κατεχόμενα τη Δευτέρα είπε ότι επρόκειτο για ένα ατυχές γεγονός και ότι η «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» είναι μια ασφαλής χώρα.
Τέλος, συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι οι δύο λαοί της νήσου να ζουν μαζί αλλά όπως όλα δείχνουν, αυτοί οι τρόποι δεν θα εξευρεθούν μέσω ομοσπονδιακού συνεταιρισμού, όπως είπε.

«Κανείς δεν σταματά τη φωνή μας»

O αναπληρωτής «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα, Κουντρέτ Οζερσάι,δήλωσε επίσης στον παράνομο Μπαϊράκ ότι η αντιπροσωπεία της ελληνοκυπριακής πλευράς, (όπως αποκάλεσε την αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας), στη Γενεύη, με επιστολή σε όλα τα τμήματα του ΟΗΕ, ζήτησε να ακυρωθούν οι συναντήσεις της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας., και χαρακτήρισε πεπαλαιωμένη την τακτική των ελληνοκυπρίων, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη φωνή των Τ/κ.
«Ως εκλελεγμένοι αντιπρόσωποι και αξιωματούχοι της ΤΔΒΚ, είπε, «θα συνεχίσουμε να διατυπώνουμε τις θέσεις, απαιτήσεις και ανησυχίες των Τ/κ μέσω συναντήσεων. Κανείς δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει τη φωνή των τουρκοκυπρίων», ανέφερε.
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024