Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: Χτυπούν δίχως έλεος οι ληστές των VIP - Ξεκίνησε η «επιχείρηση-βερμούδα» από την ΕΛ.ΑΣ

Μύκονος: Χτυπούν δίχως έλεος οι ληστές των VIP – Ξεκίνησε η «επιχείρηση-βερμούδα» από την ΕΛ.ΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Βερμούδα» της ασφάλειας Αττικής στη Μύκονο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Βερμούδα» της ασφάλειας Αττικής στη Μύκονο.

Στόχος τους είναι να περιοριστούν οι οργανωμένες ληστρικές σπείρες που δρουν στα κοσμοπολίτικα νησιά και συγκεκριμένα στην Μύκονο.

Οι οργανωμένες συμμορίες έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους στο νησί των Ανέμων όπου πλούσιοι και ευκατάστατοι τουρίστες έχουν επισκεφτεί το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μετά λοιπόν την επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου του ζητούσε περισσότερους αστυνομικούς στο νησί των ανέμων λόγω της «λειψανδρίας» του τοπικού αστυνομικού τμήματος, στάλθηκαν κλιμάκια από την αστυνομία Αττικής με στόχο να βοηθήσουν τους τοπικούς αστυνομικούς  και να εντοπίσουν μέλη συμμοριών πριν «εισβάλλουν» σε βίλες και ξενοδοχεία όπου διαμένουν οι τουρίστες.

Την ίδια ώρα οι συμμορίες στην Μύκονο συνεχίζουν να «χτυπούν» ανενόχλητες σε βίλες, καθώς εκτός από τα δεκάδες περιστατικά που έχουν σημειωθεί το καλοκαίρι, το βράδυ της Δευτέρας μπήκαν άγνωστοι σε πολυτελής βίλα όπου διέμενε ένας Γάλλος στην Φτελιά της Μυκόνου όπου και πήραν 5.000 σε μετρητά και 60.000 σε κοσμήματα.

Η ασφάλεια Αττικής ψάχνει ακόμη τρεις οργανωμένες συμμορίες οι οποίες ρημάζουν πλούσιους τουρίστες κλέβοντας τους τόσο πανάκριβα κοσμήματα και δη ρολόγια, όσο και μετρητά, αντικείμενα αξίας και οχήματα.

Οργανωμένες συμμορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες συμμορίες είναι καλά οργανωμένες, πολλές παρακολουθούν τα «θύματά» τους πριν χτυπήσουν, ενώ άλλοι έχουν φροντίσει να μαθαίνουν όλα όσα χρειάζονται από τον πληροφοριοδότη τους.

Εκτός από το γεγονός ότι ο «πλούτος μετακομίζει» στα κυκλαδιτικά νησιά, ένας ακόμη λόγος που  η Μύκονος γίνεται εύκολος στόχος την high season  είναι επειδή οι δράστες και οι συμμορίες έχουν την ικανότητα να ξεφύγουν δια θαλάσσης, δηλαδή με πλοία, όπου εκεί η ασφάλεια είναι σχεδόν μηδαμινή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σύλληψη προ τριών ημερών στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 33χρονος πιάστηκε πριν επιβιβαστεί σε πλοίο για τη Μύκονο με… θησαυρό στις αποσκευές του.

Συγκεκριμένα, στις αποσκευές τους βρέθηκαν σύνεργα διάρρηξης, όπλα και ποσότητα ναρκωτικών, ενώ ο 33χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την ΕΛΑΣ για ληστείες και κλοπές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συνεργοί του 23χρονου βρίσκονται ήδη στο νησί και πλέον το κλιμάκιο τους αναζητεί, καθώς δεν αποκλείεται να προετοίμαζαν ληστεία σε βίλα επώνυμου επισκέπτη.

Το επιχειρησιακό πλάνο της αστυνομίας πάντως επικεντρώνεται σε περιπολίες με μηχανές καθώς και σε ελέγχους ύποπτων ατόμων που φτάνουν κυρίως με πλοία και συχνάζουν σε νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024