Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάπλαση της Αγίας Αικατερίνης του Σινά για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών

Ανάπλαση της Αγίας Αικατερίνης του Σινά για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών

Ολοκληρώθηκαν τα έργα για την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά με την ευθύνη του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου

Ολοκληρώθηκαν τα έργα για την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά με την ευθύνη του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Τα έργα, που έγιναν υπό την επίβλεψη και των υπουργείων Τοπικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Οικισμού, περιλαμβάνουν πλήρη εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου, βελτίωση του οδικού δικτύου που οδηγεί στο μοναστήρι και το όρος του Μωυσή, δημιουργία μεγαλύτερου χώρου στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία και τα αυτοκίνητα, καθώς και εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας.

Τα έργα αυτά αποσκοπούν στην αύξηση των επισκεπτών στον ιερό αυτό χώρο, που φυλάττει την κάρα της αλεξανδρινής αγίας Αικατερίνης, αλλά και το περίφημο ψηφιδωτό της Μεταμόρφωσης στο καθολικό της μονής.

Για την Αίγυπτο η Αγία Αικατερίνη του Σινά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς και τυγχάνει πάντα ιδιαίτερης προβολής σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η χώρα.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024