Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κ. Σακελλαρίου στο One Channel: Σταμάτα να ονειρεύεσαι και ξεκίνα να κάνεις

Κ. Σακελλαρίου στο One Channel: Σταμάτα να ονειρεύεσαι και ξεκίνα να κάνεις

Στο πλατό της εκπομπής One Talk βρέθηκε καλεσμένη η Κική Σακελλαρίου, Υπαρχηγός Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού, τμήματος Αθήνας. Η κα. Σακελλαρίου περιέγραψε τις σκηνές που έζησε και τα συναισθήματα που βίωσε στην καταστροφική πυρκαγιά της Έυβοιας

Στο πλατό της εκπομπής One Talk βρέθηκε καλεσμένη η Κική Σακελλαρίου, Υπαρχηγός Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού, τμήματος Αθήνας. Η κα. Σακελλαρίου περιέγραψε τις σκηνές που έζησε και τα συναισθήματα που βίωσε στην καταστροφική πυρκαγιά της Έυβοιας ως εθελόντρια διασώστρια, τους τρόπους δράσεις του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και τα προσωπικά της όνειρα για την ίδια και την οικογένειά της.

Μαζί με τον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, ο οποίος ασχολείται με δράσεις ψυχολογικής στήριξης και τον τομέα Νοσηλευτικής, ο οποίος στήνει κινητές μονάδες παροχής πρώτων βοηθειών, οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες αποτελούν ένα από τους τρεις τομείς του Ερυθρού Σταυρού.

Έχοντας συμμετάσχει στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και στην καταστρεπτική πυρκαγιά της Εύβοιας, η κα. Σακελλαρίου υποστήριξε πως κάθε φορά ο φόβος είναι το ίδιο μεγάλος, κυρίως λόγω του γεγονότος της αβεβαιότητας της κατάστασης και του φόβου έλλειψης του ελέγχου. Συγκεκριμένα για την Εύβοια, δήλωσε πως «ήταν αποκαρδιωτικό αυτό που ένιωσε», ενώ μίλησε και για την επιθυμία των κατοίκων να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεταχειρίζεται ένας εθελοντής μια τέτοια κατάσταση.

Μίλησε ακόμα για τη σημασία του εθελοντισμού, τη ζωή του εθελοντή, την εκπαίδευση και την προετοιμασία του. «Σταμάτα να ονειρεύεσαι και ξεκίνα να κάνεις», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η εκπαίδευση των εθελοντών γίνεται σε προγράμματα του Ερυθρού Σταυρού, τα οποία διαρκούν 15 μήνες και συμμετέχουν και σε εθελοντικές δράσεις, αλλά και σε πρακτική σε νοσοκομεία.

Ο Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί με βάση ένα σύστημα επιφυλακής, χάρη στο οποίο γίνεται γνωστό ποιοι εθελοντές είναι διαθέσιμοι και κινητοποιείται μέσω της Πολιτικής Προστασίας. Χρηματοδοτείται από χορηγίες με ελεύθερη συνεισφορά σε τραπεζικό λογαριασμό και από τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το όνειρο της κυρίας Σακελλαρίου είναι να δει τους γιους της να φοράνε την κόκκινη στολή και να νιώθουν και αυτοί την ίδια ικανοποίηση και περηφάνια από τη συνδρομή τους και τη βοήθεια που παρέχουν σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Τέλος, απευχήθηκε την επανάληψη μιας τέτοιας καταστροφής και τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης.

Πηγή: Onetv.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024