Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στα Βίλια

Πάνω από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στα Βίλια

Μεγάλη φυτεία κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί σε δύσβατη δασική περιοχή στα Βίλια Αττικής, προχωρώντας σε δύο συλλήψεις.

Μεγάλη οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε δύσβατη δασική περιοχή στα Βίλια Αττικής.

Άμεσα, στήθηκε επιχείρηση, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία οδήγησε και σε δύο συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς άνδρες, ηλικίας 27 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης των στοιχείων που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν στη δύσβατη δασική περιοχή, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, στην οποία οι δράστες καλλιεργούσαν, συνολικά (1.240) δενδρύλλια.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο της φυτείας ακόμη 420 δενδρύλλια που είχαν περισυλλέγει πρόσφατα καθώς και περισσότερα από 20 κιλά αποξηραμένης κάνναβης.

Η φυτεία εκτείνονταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έκτασης περίπου δυο στρεμμάτων, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα (2,50) μέτρα.

Επίσης, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει, δίπλα από την φυτεία, πρόχειρα παραπήγματα, που τους επέτρεπαν την μακρά παραμονή τους στο χώρο, μια δεξαμενή ποτίσματος χωρητικότητας πέντε τόνων, ενώ διέθεταν ζωικό λίπασμα και ζυγαριά ακριβείας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την εγκληματική τους δράση ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 1.700.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024