Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη φωτιά στη Λέρο: Απομακρύνθηκαν λουόμενοι - Προληπτική εκκένωση νοσοκομείου

Μεγάλη φωτιά στη Λέρο: Απομακρύνθηκαν λουόμενοι – Προληπτική εκκένωση νοσοκομείου

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λέρο. Απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους λουόμενοι από παραλίες, με σκάφη του λιμενικού. Δεν απειλούνται κατοικίες. Για καλή εικόνα κάνει λόγο στο in.gr ο δήμαρχος Λέρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής πυρκαγιά στην περιοχή Λακκί της Λέρου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να έχουν κινητοποιηθεί, ενώ σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν να απομακρύνουν λουόμενους από παραλίες. Την ίδια ώρα, προληπτικά εκκενώθηκαν κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τρεις υδροφόρες ΟΤΑ και του Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται πως στο νησί δεν υπάρχει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής παρά μόνο ένας πυροσβέστης.

Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ιδιαίτερα δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί.

Μιλώντας στο in.gr ο δήμαρχος Λέρου, τόνισε πάντως πως η εικόνα του μετώπου είναι αρκετά καλή και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ευτυχώς πρόλαβαν τη φωτιά. Επεσήμανε δε, πως «γίνονται συντονισμένες κινήσεις από επίγεια και εναέρια μέσα έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο».

Σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν παράλληλα στο σημείο όπου απομάκρυναν για προληπτικούς λόγους και εξαιτίας του έντονου καπνού, ανθρώπους από τις παραλίες, ενώ, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Λέρου, προληπτικά εκκενώθηκαν κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ενώ ο συναγερμός παραμένει και αύριο, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να έχει ενδώσει μάλιστα έκτακτο δελτίο για θυελλώδεις ανέμους μέχρι 8 μποφόρ.

«Υπό έλεγχο η φωτιά στην Λέρο»

«Βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Μερικιά Λέρου. Ήρθε το πρώτο ελικόπτερο από τη Σάμο αλλά έφυγε. Περιμένουμε τώρα ένα σινούκ με κάποιους πυροσβέστες. Περιμένουμε επίσης και υδροφόρες να έρθουν από κάποιο γειτονικό νησί. Ευτυχώς οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί στην τοποθεσία της πυρκαγιάς. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Όλοι οι αρχές του νησιού και οι πολίτες είμαστε επί ποδός» είπε με τη σειρά του μιλώντας στο One Channel, o έπαρχος περιφερειακής ενότητας Καλύμνου, Γιάννης Θεμέλαρος.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024