Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Γ. Αγγελοπούλου - Αρχιεπισκόπου: Τι συμφώνησαν

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Γ. Αγγελοπούλου – Αρχιεπισκόπου: Τι συμφώνησαν

«Σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά και στον αγώνα για τη διατήρηση της γλώσσας και της εθνικής μας ταυτότητας, η Εκκλησία έθεσε την ανεξίτηλη σφραγίδα της», δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου με την επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στη συζήτηση που έγινε συμφωνήθηκε να υπάρξει μια συνεχής, στενή συνεργασία η οποία θα αναδείξει και την κομβική συνεισφορά της Εκκλησίας στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.
«Σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά και στον αγώνα για τη διατήρηση της γλώσσας και της εθνικής μας ταυτότητας, η Εκκλησία έθεσε την ανεξίτηλη σφραγίδα της», δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου, η οποία επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των Ελλήνων «για να επανασυστηθεί η Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο».

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνάντηση, η οποία σημειωτέον διήρκησε πλέον της μίας ώρας, ενημέρωσε την κ. Αγγελοπούλου για το σημαντικό έργο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και της πρότεινε να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, ώστε σε πνεύμα συνεργασίας να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επί της ουσίας η κ. Αγγελοπούλου και ο αρχιεπίσκοπος διέψευσαν τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για σύννεφα στις σχέσεις του και θα συμπορευτούν για την υλοποίηση αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας για το 2021.

Νωρίτερα, την πόρτα της Αρχιεπισκοπής πέρασε ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο ποίος κατά δήλωσή του ήθελε με την ανάληψη των καθηκόντων του να πάρει την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Καλή δύναμη στο έργο του, τού ευχήθηκε ο Μακαριώτατος.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024