Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Ρίζο είπαν συγγενείς και φίλοι

Το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Ρίζο είπαν συγγενείς και φίλοι

Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο και εκδότη, Δημήτρη Ρίζο, που έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του

Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο και εκδότη, Δημήτρη Ρίζο, που έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του.

Η κηδεία του έγινε από το Νέο Κοιμητηρίο Γλυφάδας, ενώ η εξόδιος ακολουθία έγινε στον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του κοιμητηρίου.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και οι Ελίζα Βοζενμπεργκ, Πάνος Καμμενος, Χρήστος Κοπελούζος, Αλεξανδρος Λυκουρέζος, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιώργος Πολυχρονίου, κ.α.

«Είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο Έλληνα, τον φίλο μας τον Δημήτρη Ριζο» ξεκίνησε τον επικήδειο λόγο του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τις εφημερίδες του, μεγαλώσαμε με τα κείμενα του. Ολοι εμείς που μαθαίναμε από τη δίκαιη κριτική του, έχουμε μόνο καλά να θυμόμαστε από έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ήταν ένας κύριος με κάπα κεφάλαιο ένας μαχητής που δεν εχανε ποτέ την αξιοπρέπεια του. Ήταν εκεί για να μας στηρίζει και όχι για να τον στηρίζουμε. Εύχομαι εκ μέρους όλης της παρατάξεως θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια του».

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ρίζος

Γεννήθηκε το 1936 και λίγα χρόνια μετά η οικογένειά του μετακόμισε στη Δράμα, όπου μαθητής ακόμα, σε ηλικία 14 ετών υπέγραψε το πρώτο του ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρωινός Τύπος της Δράμας». Υπήρξε εκδότης των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Αδέσμευτος Τύπος».

Την είδηση για το θάνατο του Δημήτρη Ρίζου έκανε γνωστή ο αδελφός του Νίκος Ρίζος, ενώ η ανιψιά του και γνωστή τραγουδίστρια, Στεφανία Ρίζου, ανακοίνωσε στο Instagram πότε και που θα γίνει η κηδεία του. Μάλιστα, γνωστοποίησε την επιθυμία της οικογένειά του για το «τελευταίο αντίο» στον δικό τους άνθρωπο.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Δημήτρη Ρίζου στον προσωπικό της λογαριασμό, έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε: «Καλό σου ταξίδι. Σ’ αγαπάμε… Τον αγαπημένο μας Δημήτρη Ρίζο αποχαιρετούμε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μ.μ.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024