Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εβρος : Φρικτός θάνατος σπάνιων αρπακτικών πουλιών από ανεμογεννήτριες

Εβρος : Φρικτός θάνατος σπάνιων αρπακτικών πουλιών από ανεμογεννήτριες

Νεκρά εντοπίστηκαν δύο σπάνια αρπακτικά πουλιά, ένας κραυγαετός και ένας μαυρόγυπας, ύστερα από πρόσκρουσή τους σε ανεμογεννήτριες, στον Νομό Εβρου.

Δύο σπάνια αρπακτικά πουλιά, ένας κραυγαετός (Clanga pomarina) και ένας μαυρόγυπας (Aegypius monachus), εντοπίστηκαν νεκρά μετά την πρόσκρουσή τους σε ανεμογεννήτριες στις 19 και 21 Αυγούστου 2019, στην περιοχή του Νότιου Εβρου.

Ο Κραυγαετός

Συγκεκριμένα, στις 19 Αυγούστου εντοπίστηκε από κάτοικο του οικισμού Φερών του Νομού Εβρου νεκρός ο κραυγαετός, κάτω από την 5η ανεμογεννήτρια του αιολικού πάρκου «Χυλός», κοντά στον οικισμό της Μελίας, πλησίον της ΖΕΠ GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Εβρου».

Το πουλί παραλήφθηκε από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Εβρου και Σαμοθράκης και της οργάνωσης WWF Ελλάς (Παράρτημα Εβρου) και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της Αλεξανδρούπολης για κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο.

Και ο Μαυρόγυπας

Δύο ημέρες αργότερα, στις 21 Αυγούστου, εντοπίστηκε ο νεκρός μαυρόγυπας από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου με τη βοήθεια του δορυφορικού πομπού, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος χωρίς το πτώμα του γύπα.

Το πτώμα εντοπίστηκε περίπου 30 μέτρα μακριά από τον πομπό με τη συμβολή του εκπαιδευμένου σκύλου του WWF Ελλάς και έτσι κατέστη δυνατή η μεταφορά του σε κτηνιατρείο της Αλεξανδρούπολης για κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο.

Ο νεκρός μαυρόγυπας βρέθηκε στην 8η ανεμογεννήτρια του αιολικού πάρκου «Μυτούλα-Κεφάλι», εντός του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Π.Ε. Εβρου, βόρεια του οικισμού «Λεπτοκαρυά» και ανάμεσα στις ΖΕΠ GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Εβρου» και GR1110010 «Κοιλάδα Δερείου».

Πηγή: e-evros

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024