Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Ο σεισμός που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων με πολλούς να έχουν βγει στους δρόμους

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό.

Ο σεισμός που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων με πολλούς να έχουν βγει στους δρόμους πανικόβλητοι.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να κουνιούνται στην πόλη στη διάρκεια του σεισμού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κωνσταντινούπολη δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Αυτό άλλωστε δήλωσε ο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, αλλά και ο δήμαρχος Σηλυβρίας.

Πάντως, το γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει ότι ο σεισμός ήταν 5,2 ρίχτερ είχε επίκεντρο ανατολικά- νοτιοδυτικά της Ορεστιάδας.

Πάντως με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο το σεισμολογικό παρατηρήτηριοΚαντιλί αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ.

Λέκκας: Κομβικό το σημείο του σεισμού στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο One Channel, «ο χώρος που έγινε είναι ένας χώρος κομβικός γιατί έχουμε να κάνουμε με το ρήγμα της Ανατολίας και με τις προγενέστερες μεγάλες δονήσεις οι οποίες εκδηλώθηκαν το 1999 στο Ιζμίτ».

Όπως είπε, το ρήγμα της Ανατολίας είναι ένα ρήγμα το οποίο δραστηριοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το ανατολικό μέρος της Τουρκίας έως το δυτικό. Το 1999 είχε σπάσει το τμήμα το οποίο είναι στο Ιζμίτ και περιμένουμε βεβαίως να σπάσει το τμήμα που είναι κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα δε με τον κ. Λέκκα, αυτός δεν είναι ο ισχυρότερος σεισμός που μπορεί να δώσει το ρήγμα. «Μπορεί να δώσει μέχρι 7 βαθμούς» είπε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024