Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία : «Πνίγηκε» η Δυτική Ελλάδα – Μεγάλες ζημιές σε Ιθάκη και Κεφαλονιά

Κακοκαιρία : «Πνίγηκε» η Δυτική Ελλάδα – Μεγάλες ζημιές σε Ιθάκη και Κεφαλονιά

Ζημιές στο οδικό δίκτυο και κλειστά σχολεία.

Σοβαρά προβλήματα στα νησιά του Ιουνίου και γενικότερα στην Δυτική Ελλάδα άφησαν πίσω τους τα έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν απο το απόγευμα της Πέμπτης σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμη και στην Αθήνα.

Από την κακοκαιρία επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό η Κεφαλονιά και η Ιθάκη.

Τα νησιά βρέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο επίκεντρο της κακοκαιρίας  με αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

Μεγάλες ζημιές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη- Κλειστά τα σχολεία

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως τα σχολεία και στα δύο νησιά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σταύρου Τραυλού, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, καταγράφθηκαν κατολισθήσεις.

Η Αγια Ευφημία πάλι στις λάσπες (2)

Η Αγια Ευφημία πάλι στις λάσπες (2)

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia Press στις Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

Στην χειρότερη κατάσταση όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται το χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως φαίνεται και από φωτογραφίες του kefaloniapress.gr, ένα ποτάμι λάσπης έχεις σκεπάσει πάλι τους κεντρικούς δρόμους, ενώ ο δήμαρχος Σάμης, όπου υπάγεται το χωριό, δηλώνει πως «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από την καταιγίδα της προηγούμενης εβδομαδας», τονίζοντας πάντως πως «ευτυχώς δεν είχαμε καταστροφές σε σπίτια και δεν έχει τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί κανείς».

Μεγάλη είναι σύμφωνα με το τοπικό μέσο και η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού  στις περιοχές που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού.

Χαρακτηριστικό είναι πως το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Star, προερχόμενο από τη Μύκονο αν και ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει σήμερα στο Αργοστόλι, αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πρόσδεση του.

Επειδή σε πολλά σημεία του Επαρχιακού Οδικού δικτύου έχουν γίνει κατολισθήσεις, παρακαλούμε τους οδηγούς να είναι…

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Livitsanis στιςΠέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

Τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες στα Τρίκαλα

Τεράστιες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες σε χωριά του κάμπου, των δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, από ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα σήμερα. Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι καταστροφές από τις καταιγίδες εντοπίζονται σε καταπτώσεις βράχων.

«Έχουμε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και στα κηπευτικά» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ και της Π.Ε. Ενότητας Τρικάλων, θα βρεθεί άμεσα στις πληγείσες περιοχές.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Ηγουμενίτσα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Ηγουμενίτσα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή.

Η βροχή έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, σε όλο το μέτωπο της παραλιακής ζώνης στην πόλη της Ηγουμενίτσας, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων από ισόγεια κατοικιών. Λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Επίσης ισχύει απαγορευτικό απόπλου και για τα ανοικτού τύπου πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα.

Μεσολόγγι: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Προβλήματα, κυρίως σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην κοινότητα Λεσίνι, ενώ έκλεισε για λίγη ώρα η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του 48ου χιλιομέτρου, κοντά στο Χαλίκι.

Επίσης, μικρότερα προβλήματα έχουν προκληθεί και στις περιοχές Νεοχώρι και Κατοχή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πυροσβεστικές δυνάμεις για απαντλήσεις υδάτων.

Ξεριζώθηκαν δέντρα στην Ηλεία

Στους δρόμους βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Πύργο, Αμαλιάδα και Λεχαινά, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Το ισχυρό μπουρίνι, όπως μεταδίδει το ilialive.gr, «σάρωσε» την περιοχή του κάμπου με αποτέλεσμα να καταγραφούν δεκάδες πτώσεις δέντρων κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

Στην περιοχή του Πύργου πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν σε Χανάκια, Βούναργο, Παλαιοβαρβάσαινα.

Στον Κάμπο απο την περιοχή της διασταύρωσης Παπακασελά στην Αμαλιάδα έως την διασταύρωση της Ανδραβίδας.

Δείτε τις εικόνες που μεταδίδει το ilialive.gr

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι της Κέρκυρας

«Δεμένα» τα πλοία ανοιχτού τύπου κράτησε στο λιμάνι της Κέρκυρας η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νησί της Κέρκυρας, ενώ κλειστό έμεινε το λιμάνι της Λευκίμμης.


Η δυνατή βροχόπτωση που πλήττει σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Μάρκο που βρίσκεται 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο.

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος. Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε και το κέντρο υγείας.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024