Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάτω από τον ουρανό των Electric Litany

Κάτω από τον ουρανό των Electric Litany

Το τρίτο άλμπουμ των Electric Litany με τίτλο «Under A Common Sky» είναι ένα φόρος τιμής στην δεκαετία του '70. Νοσταλγικές αναφορές με post rock και synthwave στοιχεία, μπλέκονται με σύγχρονες ηλεκτρονικές μελωδίες, στην πιο ώριμη και μουσικά κατασταλαγμένη δουλειά του συγκροτήματος, που ουσιαστικά δικαιολογεί και δικαιώνει την τετράχρονη απουσία του. 

Οι Electric Litany, το ελληνοβρετανικό συγκρότημα με την εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία, επιστρέφει στα μουσικά πράγματα, με μία δισκογραφική δουλειά, που διαθέτει στις κατάλληλες αναλογίες όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να συνθέσουν μια επιτυχία.

Καλοδουλεμένος ήχος, μουσικοί πειραματισμοί, σκοτεινή αισθητική και προσεγμένα βίντεο, έχουν ήδη καθιερώσει τους Electric Litany, ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες που έχει αναδείξει η λονδρέζικη σκηνή τα τελευταία χρόνια.

Το τρίτο άλμπουμ των Electric Litany με τίτλο «Under A Common Sky» είναι ένα φόρος τιμής στην δεκαετία του ’70. Νοσταλγικές αναφορές με post rock και synthwave στοιχεία, μπλέκονται με σύγχρονες ηλεκτρονικές μελωδίες, στην πιο ώριμη και μουσικά κατασταλαγμένη δουλειά του συγκροτήματος, που ουσιαστικά δικαιολογεί και δικαιώνει την τετράχρονη απουσία του.

Η μουσική πορεία των Electric Litany

Το μουσικό ταξίδι των Electric Litany ξεκινά πίσω στο 2007, στο Λονδίνο. Εκεί, ο Αλέξανδρος Μίαρης μαζί με τον Richard Simic πειραματίζονται με τις μουσικές τους επιρροές, παίζοντας σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ την ίδια εποχή ξεκινούν να δίνουν τα πρώτα τους live  σε underground χώρους του Ανατολικού Λονδίνου.

Το 2010, οι Electric Litany αποκτούν ένα ακόμα μέλος, τον Benjamin Prince (synths) και με την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του συγκροτήματος, «How to be a child and win the war» την ίδια χρονιά, μας συστήνουν στον εύθραυστο, γοητευτικό μουσικό τους σύμπαν. Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο γίνεται δεκτό με διθυραμβικές κριτικές και ακολουθείται από μία μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία στο πλευρό των Interpol και των Archive.

Ο Alan Parsons, παραγωγός των The Beatles και Pink Floyd, βλέπει στο ελληνοβρετανικό συγκρότημα των Electric Litany τους νέους Radiohead και συνεργάζεται μαζί τους για το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο, «Enduring days you will overcome» που κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2014.

Η μυσταγωγική ατμόσφαιρα που τόσο μοναδικά καταφέρνουν να δημιουργούν, εντείνεται από τα συγκλονιστικά φωνητικά του Αλέξανδρου Μίαρη και καθιστούν το δεύτερο άλμπουμ τους, άξιο διάδοχο της παρθενικής τους δισκογραφικής δουλειάς.  Λίγο πριν την ευρωπαϊκή περιοδεία των Electric Litany το 2014, ο Παύλος Μαυροματάκης και το μπάσο του ολοκληρώνει τη σύνθεση του συγκροτήματος.

Η ανθρωπιστική κρίση ως μουσική

Το καλοκαίρι του 2017, τρία χρόνια μετά από το δεύτερο άλμπουμ τους, τα μέλη του ελληνοβρετανικού συγκροτήματος, βρίσκονται στον τόπο καταγωγής του Αλέξανδρου Μίαρη, την Κέρκυρα, προκειμένου να δουλέψουν πάνω στη νέα του μουσική δουλειά. Τα 9 κομμάτια που γράφτηκαν από την τετραμελή μπάντα σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην Κέρκυρα, ταξίδεψαν μέχρι το Βόρειο Λονδίνο και το studio Fish Factory, εκεί όπου τελικά και ηχογραφήθηκαν με παραγωγό τον Γιώργο Μπότη.

Με στοιχεία από τους μαγικούς ήχους των ελληνικών καλοκαιρινών βραδιών, αλλά παράλληλα επηρεασμένο βαθιά από την ανθρωπιστική κρίση που συγκλόνισε την παγκόσμια γνώμη, το «Under A Common Sky» κυκλοφορεί μετά από μία μεγάλη «εγκυμοσύνη» τον Σεπτέμβριο του 2019,  κινούμενο ανάμεσα από σκοτεινά, δυστοπικά μονοπάτια, αποτελώντας τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, πρόκληση για τους Electric Litany.

Το album μας προσκαλεί σε σκοτεινά εδάφη με τα κομμάτια «CFU» και «Sealight» πριν ανέβουμε στα ουράνια ύψη με το «Bedroom» στα μισά του album, ένα κομμάτι που θυμίζει έντονα τραγούδια των ’70s.

Οι ανθρώπινες ιστορίες που διαπερνούν τα προηγούμενα album των Electric Litany αποκαλύπτονται ξανά εδώ στο «Refugee», ενώ η κινηματογραφική παραγωγή λειτουργεί σαν ταιριαστό σκηνικό για ολόκληρο το άλμπουμ.

Το ραντεβού με το ελληνικό κοινό

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Under A Common Sky» οι Electric Litany δίνουν ραντεβού με το ελληνικό κοινό, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο Gagarin 205 σε μία μοναδική εμφάνιση, υποσχόμενοι μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με νέους ήχους και το ξεχωριστό μουσικό στίγμα του συγκροτήματος, πρωταγωνιστή.

Τα εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 12€

Σημεία Προπώλησης

www.highpriority.gr

www.ticketmaster.gr

Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 210 893 8111

Δίκτυο καταστημάτων Public

* Για αγορές μέσω internet & Public υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Φυσικό σημείο προπώλησης:

Reload Stores Ακαδημίας 81, Αθήνα Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-21:00 Σάββατο 10:00-20:00

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024