Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκλήματα που προκάλεσαν σοκ στο Πανελλήνιο

Εγκλήματα που προκάλεσαν σοκ στο Πανελλήνιο

Με το που αποκαλύπτονται πολλοί μιλούν για «πρωτοφανείς δολοφονίες», αγνοώντας ίσως τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά

Τουλάχιστον εκατό φρικιαστικά εγκλήματα έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, αντίστοιχα αυτών που αποκαλύφθηκαν προ ημερών: της δολοφονίας 37χρονης στον Βελβεντό Κοζάνης με ταφή της σε χωράφι και του 63χρονου που βρέθηκε σε καταψύκτη ύστερα από σχεδόν έναν χρόνο σε διαμέρισμα της Καλλιθέας.
Εδώ και πολλές δεκαετίες η ελληνική κοινή γνώμη συνταράσσεται από τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα.

Με το που αποκαλύπτονται πολλοί μιλούν για «πρωτοφανείς δολοφονίες», αγνοώντας ίσως τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Εκεί που οι δραματικές συγκυρίες, ο ψυχισμός των δραστών, η προσπάθεια εξαφάνισης του θύματος και η επακόλουθη υποκρισία των δολοφόνων συνθέτουν έναν μακάβριο συνδυασμό.

«Εγκλημα στου Χαροκόπου»

Ισως η πρώτη σχετική υπόθεση που έλαβε τεράστια δημοσιότητα και παραμένει ως σήμερα σημείο αναφοράς – μέχρι τραγούδι έγινε – ήταν η δολοφονία του εργολάβου Δημήτριου Αθανασόπουλου στου Χαροκόπου στην Καλλιθέα στις 6 Ιανουαρίου 1931. Το πτώμα βρέθηκε τεμαχισμένο σε δύο μεγάλα τσουβάλια στις όχθες του Κηφισού. Οι ιατροδικαστές κατάφεραν με ειδικές ενέσεις να δώσουν στο πρόσωπο του θύματος κάτι από την εν ζωή κατάστασή του και έτσι δημοσίευσαν τη φωτογραφία του όλες οι εφημερίδες. Ως δράστες συνελήφθησαν οικείοι του και κίνητρο ήταν η «κακή συμπεριφορά» του.
Τον Αύγουστο του 1971 βρέθηκε μέσα σε μπαούλο σε διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια μια 21χρονη και οι υποψίες στράφηκαν στον σύζυγό της. Εγκλημα παρόμοιο με του Αθανασόπουλου αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 1972. Πάλι μέσα σε δύο τσουβάλια είχε βρεθεί σε ρέμα στο Μαρκόπουλο ο 42χρονος αγρότης Κωνσταντίνος Λιότσος. Η δολοφονία εξιχνιάστηκε 14χρόνια μετά με τη μαρτυρία ενός οδηγού ταξί που μετέφερε το πτώμα μαζί με δύο ακόμη άτομα τα οποία κατηγορούσαν το θύμα ότι «είχε αφήσει έγκυο συγγενή τους».

Φραντζής, Μαρσελίνο και σατανιστές

Το πλέον πολυσυζητημένο, λόγω και της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 1987 με θύμα τη Ζωή Γαρμάνη. Τη σκότωσε και την τεμάχισε ο 27χρονος τότε σύζυγός της, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ Παναγιώτης Φραντζής.
Την άνοιξη του 1990 μια ομάδα νεαρών, συγγενών και φίλων απήγαγε τον 17χρονο Ρομά Γιάννη Τσατσάνη ή Μαρσελίνο, ποδοσφαιριστή στον Κεραυνό Αγίας Βαρβάρας. Οι δράστες ήσαν συγγενείς και φίλοι του. Τον σκότωσαν μέσα σε λάκκο που είχαν ανοίξει σε μαντριά στα Σκούρτα της Βοιωτίας. Οι δολοφόνοι είχαν εμφανισθεί στην κηδεία του νεαρού δίνοντας «όρκους εκδίκησης»!

Τον Ιούνιο του 1995 η Ελλάδα αναστατώνεται από την εγκληματική δραστηριότητα τριών νεαρών, των «σατανιστών της Παλλήνης», που δολοφόνησαν μια 14χρονη και μια 28χρονη σε τελετές μαύρης μαγείας. Στραγγάλιζαν τα θύματά τους, ασελγούσαν στα πτώματα και μετά τα περιέλουζαν με βενζίνη.

Τον Ιανουάριο του 1996 συνελήφθη ο 22χρονος κατά συρροήν δολοφόνος Αντώνης Δαγκλής για τον φόνο και τον τεμαχισμό τριών ιερόδουλων στην Αθήνα. Ο δράστης, που αυτοκτόνησε έναν χρόνο αργότερα στις φυλακές, υποστήριξε ότι «στα θύματά του σκότωνε τη… μητέρα του με την οποία διαφωνούσε που εργαζόταν σε νυχτερινό κέντρο».
Στα σκουπίδια και στον καταψύκτη

Τον Αύγουστο του 1996 ανακαλύφθηκε η μαζική δολοφονία από τον 24χρονο φοιτητή Θεολογίας Θεόφιλο Σεχίδη πέντε συγγενών του στον Λιμένα Θάσου. Σκότωσε τα θύματά του και την επομένη τα τεμάχισε, τα έβαλε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε σε χωματερή του Δήμου Καβάλας. Μέλη των σωμάτων είχε κρύψει στον καταψύκτη του σπιτιού του.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1997 βρέθηκε στραγγαλισμένο σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης το πτώμα του ρώσου ποινικού Αλεξάνταρ Σαλόνικ. Δύο μήνες αργότερα εντοπίστηκε τεμαχισμένο και χωμένο σε μια βαλίτσα κοντά στη βίλα το πτώμα της 21χρονης φίλης του και πρώην Μις Ρωσία Σβετλάνα Κότοβα.

Τον Μάρτιο του 2005 αποκαλύφθηκε στη Μυτιλήνη η για ερωτικούς λόγους δολοφονία της 27χρονης Ευστρατίας Μαμώλου. Ο 32χρονος ηλεκτρολόγος – ηλεκτρονικός Γιώργος Μπουταράς την είχε τεμαχίσει και την είχε κάψει. Εβαλε με τη σύζυγό του τη στάχτη σε μεταλλικό κουτί που είχαν πλάι στο τζάκι για τρία χρόνια.

Ξημερώματα 11ης Απριλίου 2005 ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης στραγγαλίζει σε μια κρίση ζήλιας με απίστευτη αγριότητα την 20χρονη φίλη του Κική Κούσογλου στη Βέροια. Πανικόβλητος τη βάζει στο αυτοκίνητό του και τη θάβει πρόχειρα με τη βοήθεια ενός εξαδέλφου του. Εντυπωσιακή και εδώ η υποκρισία του δράστη που έκανε τηλεοπτικές εκκλήσεις για την «ανεύρεση» της φίλης του.

Απανωτά σοκ σε Σαντορίνη, Ξάνθη, Αλεποχώρι Αχαΐας, Ραφήνα και Αθήνα

Μια υπόθεση που κατατρόμαξε την κοινή γνώμη σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2008 στο χωριό Βούρβουλο, κοντά στα Φηρά Σαντορίνης. Ο 31χρονος μάγειρας Θανάσης Αρβανίτης τριγύριζε στους δρόμους κρατώντας επιδεικτικά το κομμένο κεφάλι της συζύγου του, της 25χρονης δασκάλας Αδαμαντίας Κάρκαλη. Οταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, πέταξε σαν μπάλα το κεφάλι από το παράθυρο του περιπολικού.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2012 βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα της 33χρονης Ζωής Δαλακλίδου σε δρόμο της Ξάνθης. Δράστης αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου. Παρακολουθούσε την άτυχη κοπέλα και αφού τη βίασε την έκαψε ζωντανή για να σβήσει τα ίχνη του.

Νέο σοκ για την κοινή γνώμη τον Ιούλιο του 2013, όταν μια 31χρονη μητέρα – έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα – σκότωσε το τριών μηνών παιδί της στο Αλεποχώρι Αχαΐας και το έβαλε στην κατάψυξη. Λίγες ημέρες αργότερα, όταν επέστρεψε ο σύζυγός της, έβγαλε το άψυχο σώμα του.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 είχαν βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων στη Ραφήνα ανθρώπινα μέλη μιας 84χρονης την οποία δολοφόνησε ο 28χρονος εγγονός της. Εξίσου «τρομακτικό» ήταν το έγκλημα που διαπράχθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2013 από 35χρονο από τους Κεραμάτες Αρτας, ο οποίος σκότωσε 48χρονο από τη Φιλιππιάδα για υπόθεση ναρκωτικών. Δύο εβδομάδες αργότερα ομολόγησε ότι για να εξαφανίσει τα ίχνη του θύματος τον τεμάχισε, τον έβρασε και πέταξε τα τεμαχισμένα μέλη του στον βόθρο του σπιτιού του και στον ποταμό!

Τον Σεπτέμβριο του 2014 βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καλλιθέα τμήματα του σώματος ενός 70χρονου σε μια υπόθεση που μένει μέχρι στιγμής ανεξιχνίαστη. Χωρίς δράστη παραμένουν και τουλάχιστον έξι περιπτώσεις ανεύρεσης τεμαχισμένων πτωμάτων αλλοδαπών, κυρίως ασιατικής καταγωγής, της περιόδου 2010-14, που είχαν αποδοθεί σε δράση δουλεμπορικών κυκλωμάτων και σε απαγωγές.

Τον Απρίλιο του 2015 συγκλόνισε το πανελλήνιο η υπόθεση της Μιχαήλ Βόδα, με τη μικρή Αννυ από τη Βουλγαρία. Ο 27χρονος τοξικομανής πατέρας φέρεται να ομολόγησε ότι εκείνος την εξαφάνισε με ειδεχθή τρόπο.

Αποκεφαλισμοί

Τον Ιανουάριο του 1999 αποκαλύφθηκε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της 31χρονης Αμερικανίδας Τζούλι Μαρί Σκάλι, μητέρας ενός τρίχρονου κοριτσιού. Τη σκότωσε επειδή «φοβόταν ότι θα τον χώριζε» ο μνηστήρας της, ο 24χρονος τότε ναυτικός Γιώργος Σκιαδόπουλος, που έκρυψε τα μέλη της, εκτός από το κεφάλι, σε μια βαλίτσα. Παρόμοιο έγκλημα σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2004 στη Θεσσαλονίκη όταν 25χρονη Ουκρανή, έγκυος στον όγδοο μήνα, δολοφονήθηκε από τον 24χρονο γεωργιανό σύντροφό της. Ο δράστης τεμάχισε το πτώμα κόβοντας το κεφάλι και τα χέρια της, τα οποία πέταξε στον Αλιάκμονα και ως σήμερα δεν έχουν βρεθεί.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024