Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φονικό καρτέρι στο Χαϊδάρι : Ποιοι ήθελαν νεκρό τον 49χρονο

Φονικό καρτέρι στο Χαϊδάρι : Ποιοι ήθελαν νεκρό τον 49χρονο

Ο 49χρονος λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε έχασε τη μάχη με τη ζωή και πλέον οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται στο παρελθόν του επιχειρηματία προκειμένου να φτάσουν στους δολοφόνους του

Σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου αποδίδεται το χθεσινό καρτέρι θανάτου που είχαν στήσει άγνωστοι σε 49χρονο επιχειρηματία στο Χαϊδάρι.

Ο 49χρονος λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε έχασε τη μάχη με τη ζωή και πλέον οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται στο παρελθόν του επιχειρηματία προκειμένου να φτάσουν στους δολοφόνους του.

Οι δύο δολοφόνοι «γάζωσαν» με αυτόματο καλάσνικοφ τον επιχειρηματία, μέσα στο αυτοκίνητο του και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν με την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος επιχειρηματίας φέρεται να γνώριζε το τελευταίο διάστημα ότι κινδύνευε και είχε αυξήσει τα μέτρα προστασίας του ενώ είχε περιορίσει τις μετακινήσεις του.

Ο ρόλος των αστυνομικών που ήταν στο σημείο

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας ήταν και ένας ή δύο αστυνομικοί, εκτός υπηρεσίας, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί τους, στους οποίους είπαν ότι βρέθηκαν τυχαία εκεί.

Ο ένας μάλιστα φέρεται ότι πυροβόλησε εναντίον των δραστών με το υπηρεσιακό του όπλο.

Όπως είναι φυσικό  ρόλος,  η παρουσία τους και η σχέση με τον 49χρονο που έχασε τη ζωή του εξετάζονται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις κάλυκες από εννιάρι πιστόλι, που εκτιμάται ότι είναι από το όπλο του αστυνομικού. Αυτό θα διευκρινιστεί από την βαλλιστική έρευνα που γίνεται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών.

Ποιος ήταν ο 49χρονος

Ο 49χρονος διατηρούσε εταιρεία διανομής καφέ, κοντά στο σημείο του εγκλήματος, στην οποία άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα τον Μάιο του 2016.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, μέχρι στιγμής δεν συνδέουν τα δύο περιστατικά και εξετάζουν όλες τις εκδοχές, για τους λόγους που κάποιοι ήθελαν βγάλουν από την μέση τον 49χρονο, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τον τζόγο, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, μέσω των οποίων είχε επαφές και γνωριμίες με πολύ κόσμο.

Εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛΑΣ

Όπως αποκάλυψε το in.gr 0 49χρονος είχε απασχολήσει δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ απο το 1998 για ενδεχόμενη σχέση του με προστασία καταστημάτων με την βοήθεια επίορκων αστυνομικών.

Το όνομα του επιχειρηματία είχε εμπλακεί στην έρευνα του εισαγγελέα κ. Γ. Γεράκη για εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ.

Στην ίδια έρευνα είχε εξετασθεί κι η εμπλοκή του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 στη. Παιανία.

Όμως η έρευνα αυτή οδήγησε στην απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Το θύμα της εγκληματικής ενέργειας είχε καταδικασθεί σε μικρή ποινή προ μερικών ετών για υπόθεση νυκτερινών καταστημάτων, ενώ ένα κατάστημά του στο Χαϊδάρι είχε γίνει στόχος επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος προ τριετίας.

Ο ρόλο των δύο αστυνομικών και η έρευνα των «Αδιάφθορων»

Παράλληλα με τις έρευνες για τους δράστες και τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν και τον ρόλο των δύο αστυνομικών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης και ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε γνωστό ότι « η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη».

Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν τυχαία μπροστά στο περιστατικό και βλέποντας τους δύο δράστες να πυροβολούν κατά του οχήματος που επέβαινε ο 49χρονος επιχειρηματίας, αντέδρασαν με τον έναν αστυνομικό να πυροβολεί στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο.

Προσωπική φρουρά του 49χρονου;

Όπως αποκάλυψε το in.gr από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο οι δύο αστυνομικοί να αποτελούσαν την… προσωπική φρουρά του θύματος. Ο 49χρονος λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας κατά τις μετακινήσεις τους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά 4 αστυνομικοί… προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον επιχειρηματία.

Αν πράγματι ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες ή πράγματι οι αστυνομικοί βρέθηκαν τυχαία στο σημείο επί της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι όταν σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο θα το δείξει η έρευνα.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024