Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι από τις νέες ταινίες στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Δυστυχώς απουσιάζετε (Sorry we missed you, Αγγλία, 2019).

Κοινωνική του Κεν Λόουτς.

Ανθρώπινη, τρυφερή και (ως συνήθως) ανατριχιαστικά επίκαιρη, η τελευταία ταινία του Κεν Λόουτς παρακολουθεί την ζωή ενός νεαρού παντρεμένου ζευγαριού του Ρίκι και της Αμπι Tέρνερ (Κρις Χίτσεν και Ντέμπι Χόνεϊγουντ) που είναι γονείς δύο παιδιών, έχουν ατελείωτες υποχρεώσεις και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα όπως μπορούν σε έναν δύσκολο κόσμο που δεν τους επιτρέπει καμία χαρά. Η μάχη έχει πάντα την σημασία της ενώ οι αχτίδες της αισιοδοξίας και της ελπίδας δεν σταματούν ποτέ να φωτίζουν, έστω θαμπά την ιστορία. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν κάποια στιγμή σβήσουν τελείως.

AΘHNA: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ 1- ΔΑΝΑΟΣ – ΔΙΑΝΑ ΜΑΡΟΥΣΙ – ΕΛΛΗ – ΖΕΑ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ – ΟΣΚΑΡ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣ/ΚΗ: ΒΑΚΟΥΡΑ – ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά (Richard says goodbye, ΗΠΑ, 2018).

Δράμα του Γουέιν Ρόμπερτς.

Καιρό είχαμε να δούμε τον Τζόνι Νεπ σε κάτι που πραγματικά του ταιριάζει, όπως ο ρόλος ενός ξεγραμμένου από την ζωή καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος αποφασίζει να ζήσει τις τελευταίες μέρες του χωρίς κανένα φόβο μήπως και εκτεθεί αφού δεν έχει τίποτε πια να φοβηθεί ή να χάσει. Αυτή η ελευθερία του καθηγητή Ρίτσαρντ Μπράουν είναι το σώμα και η ψυχή αυτής της καλογραμμένης ταινίας δωματίου, στην οποία χαίρεσαι να παρακολουθείς τον πρωταγωνιστή της να αλωνίζει σαν ταύρος σε υαλωπολείο πάνω στον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία ενός περιβάλλοντος με το οποίο ποτέ δεν συμφώνησε.

AΘHNΑ: ODEON ΟΠΕΡΑ – ΝΙΡΒΑΝΑ – ΑΕΛΛΩ – VILLAGE MALL – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΘΗΝΑ – ODEON ΙΛΙΟΝ – ΝΑΝΑ – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – CINERAMA – VILLAGE ΡΕΝΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κλέφτης αλόγων (Ut og stjæle hester, Δανία/ Σουηδία/ Νορβηγία, 2018).

Κοινωνικό, οικογενειακό δράμα του Χανς Πέτερ Μόλαντ.

Οι μνήμες της παιδικής ηλικίας πολιορκούν το μυαλό ενός σιωπηλού, απομονωμένου στην σουηδική φύση ηλικιωμένου (Στέλαν Σκάσγκαρντ) και πυροδοτούν μια μεστή ιστορία ενηλικίωσης με κεντρικό ήρωα τον ίδιο ως παιδί (Σγιουρ Βάτνε Μπρέαμ) που ωριμάζει απότομα, σχεδόν βίαια, μέσα στον πόνο – τον δικό του και των άλλων.

ΑΘΗΝΑ: ΑΣΤΟΡ – ΑΝΔΟΡΑ – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Δόκτωρ Ύπνος από τον Στίβεν Κινγκ (Stephen King’s Doctor Sleep, ΗΠΑ, 2019).

Θρίλερ του Μάικ Φλάναγκαν. Οπως και το μπεστ σέλερ του Στίβεν Κινγκ στο οποίο στηρίχτηκε, η ταινία εξετάζει τι απέγινε ο Ντάνι Τόρανς, το παιδί της «Λάμψης», μπεστ σέλερ επίσης του Κινγκ αλλά και θρυλική ταινία τρόμου του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Το «χάρισμα» της πνευματικής επικοινωνίας με τους άλλους ακολουθεί τον Ντάνι, στα 45 του πλέον (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ) και το αποτέλεσμα είναι μια ασυνήθιστη άσκηση στον τρόμο που βλέπεται με περιέργεια χωρίς ποτέ να ξεφεύγει από την σκιά του αξεπέραστου Κιούμπρικ.

ΑΘΗΝΑ: ODEON ΙΛΙΟΝ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΕΛΛΩ – ΝΑΝΑ – ΟΛΑ ΤΑ V1LLAGE – WEST CITY – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – VILLAGE COSMOS – ΦΑΡΓΚΑΝΗ κ.α.

Zombieland: Διπλή βολή (Zombieland: Double tap, ΗΠΑ, 2019).

Περιπέτεια τρόμου του Ρούμπεν Φλάισερ. Το χιούμορ είναι που κάνει την διαφορά στις μονομαχίες ανάμεσα σε ζόμπι και τέσσερις ζωντανούς (Γούντι Χάρελσον, Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Εμα Στοουν, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν). Εδώ που τα λέμε τα ζόμπι μοιάζουν με τον κινηματογραφικό μαϊντανό της εποχής αφού δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που είδαμε το «Οι νεκροί δεν πεθαίνουν» του Τζιμ Τζάρμους. Η συγκεκριμένη ταινία είναι «συνέχεια» του «Zobieland» (2009).

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON ΙΛΙΟΝ – WEST CITY – NANA κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ : VILLAGE CΟΣΜΟΣ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – CINEMA ONE

Οικογένεια Ανταμς (The Addams Family, ΗΠΑ, 2019).

Κινούμενο σχέδιο των Γκρεγκ Τίρμαν. Κόνραντ Βέρνον. Η οικογένεια τεράτων της εκπληκτικής cult σειράς της τηλεόρασης στην δεκαετία του 1960, που αργότερα πέρασε με επιτυχία και στον κινηματογράφο, έγινε ένα έξυπνο και ακετά αντισυμβατικό καρτούν για μικρούς και μεγάλους, αν και πολύ θα μου είχε αρέσει να δω την ίδια ταινία με ζωντανούς ηθοποιούς (προβάλλεται σμεταγλωτισμένη στα ελληνικά αλλά και στην πρωτότυπη εκδοχή της με τις φωνές των Σαρλίζ Θερόν, Οσκαρ Αϊζακ κ.α.).

ΑΘΗΝΑ: NANA – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – TOWN CINEMAS – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – WESTCITY – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΣΙΝΕ ΟΝΑΡ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024