Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ζηνοβία ντύνει στα λευκά τη χώρα – Πού θα χιονίσει στην Αττική

Η Ζηνοβία ντύνει στα λευκά τη χώρα – Πού θα χιονίσει στην Αττική

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας,,

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν το κύμα κακοκαιρίας που αρχίζει σιγά-σιγά να εκδηλώνεται στην περιοχή.

 Η «Ζηνοβία» φτάνει πάνω από την Στερεά Ελλάδα

Η «Ζηνοβία» έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στη νότιο και την κεντρική Εύβοια σε υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα ενώ παράλληλα ξεκίνησαν να εκδηλώνονται τα καιρικά φαινόμενα και στη Φθιώτιδα.

Στη νότιο Εύβοια ήδη μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο οι 53 φοιτητές της Γεωπονικής Αθηνών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι κοντά στο Μετόχι όπου το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρέκλινε της πορείας του λόγω της χιονόπτωσης και ακινητοποιήθηκε. Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική στην Κύμη όπως επίσης και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας και της αστυνομίας τα οποία ολοκλήρωσαν τη διαδικασία μεταφοράς των 53 επιβατών και όπως τονίζουν υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί επίσης στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς στη βόρειο Εύβοια καθώς στους Στρόπωνες χιονίζει.

Σε ό,τι αφορά την Φθιώτιδα από το ύψος των Καμμένων Βούρλων και νότια προς την περιοχή της Λοκρίδας από τις 8.30 το βράδυ άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα φαινόμενα χιονοπτώσεων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα.

Με ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά έφτασε η ”Ζηνοβία» στην Π.Ε. Τρικάλων

Με ελαφρά χιονόπτωση σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα περίπου έφθασε η «Ζηνοβία» στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, που προς το παρόν δεν δημιουργεί προβλήματα, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Δέκα μηχανήματα, σύμφωνα με τον ίδιο, ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο οδικό δίκτυο, καθώς επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ο κ. Μιχαλάκης συμβουλεύει τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής – Θερμαινόμενοι χώροι στους δήμους

Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία.

Από σήμερα το απόγευμα τίθεται σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας με 18 εκχιονιστικά μηχανήματα για την περίπτωση ανάγκης διάνοιξης δρόμων που είναι στην αρμοδιότητα της και 15 μηχανήματα άμεσης επέμβασης, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα ήδη έχουν διατεθεί ικανές ποσότητες αλατιού σε Δήμους κατόπιν σχετικού αιτήματος τους, ενώ υπάρχει επάρκεια αλατιού για την κάλυψη των αναγκών της Αττικής.

Επίσης όλοι οι Δήμοι της Αττικής διαθέτουν θερμαινόμενους χώρους για τη φιλοξενία και προστασία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. (Σχετική λίστα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής) .

«Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την προστασία του πολίτη, θα βρίσκεται σε επιφυλακή, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Από κοινού και σε απόλυτη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, τους Δήμους και όλους τους αρμόδιους φορείς, θα συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στη θωράκιση του λεκανοπεδίου και στην καλύτερη προστασία των πολιτών», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Πού θα χιονίσει στην Αττική

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του σχετικά με την κακοκαιρία προβλέπει πού θα βρέξει και πού θα χιονίσει τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, αργά τη νύχτα, προς τα μεσάνυχτα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής δεν αποκλείεται να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστεια.

«Οσον αφορά στην Αττική, και τα τελευταία στοιχεία θέλουν τη θερμοκρασία χοντρικά από αργά τη νύχτα προς τα μεσάνυχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής να μπορεί δώσει χιονοπτωσεις κατά διαστήματα πυκνές σε συνδυασμό και με ενισχυμένο βοριά στις παρακάτω ορεινές περιοχές του νομού αλλά και μέχρι σε και κάποια βόρεια προάστεια!

Οπως :ΔΙΟΝΥΣΟ, ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΒΑΡΝΑΒΑ, ΒΙΛΙΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΕΡΥΘΡΕΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΑΝΟΙΞΗ, ΑΦΙΔΝΕΣ, ΔΡΟΣΙΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΝΘΟΥΣΑ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ
ΕΚΑΛΗ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ και πιθανώς ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Από τις προμεσημβρινές όμως ώρες και κυρίως προς το μεσημέρι της Κυριακής οι χιονοπτώσεις εξασθενούμενες θα πρέπει να μετατραπούν σταδιακά σε βροχή ή χιονόνερο στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές και να περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα…εκτός ίσως από το Διόνυσο, τη Νέα Πέντέλη το Βαρνάβα και τα Βίλια!», αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024