Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χίος : Αναστάτωση από το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε εκκλησίες

Χίος : Αναστάτωση από το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε εκκλησίες

Αναστατωμένη είναι η κοινωνία του Χαλκειούς, στη Χίο, εξαιτίας του μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε εκκλησίες της περιοχής.

Αναστατωμένη είναι η κοινωνία του Χαλκειούς, στη Χίο, εξαιτίας του μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε εκκλησίες της περιοχής.

Και το ξωκλήσι

Μετά τον Αγιο Χαράλαμπο, στο στόχαστρο των άγνωστων δραστών βρέθηκε και το ξωκλήσι της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας.

Τον έντονο προβληματισμό των αρχών αλλά και τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων του Χαλκειούς προκαλεί ο εμπρησμός, τα ξημερώματα του Σαββάτου, του ξωκλησιού της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας στο Χαλκειός, αφού πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εμπρησμού εκκλησίας μέσα σε 1,5 μήνα μετά τον Αγιο Χαράλαμπο.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής που πήγε να ανάψει το καντήλι, αφού είδε τη σιδεριά παραβιασμένη και την πόρτα της εκκλησίας να λείπει.

Να προκαλέσουν

Οι δράστες, όπως προκύπτει, είχαν ως στόχο όχι να κλέψουν αλλά να προκαλέσουν αφού πήραν το καντήλι και το τοποθέτησαν στην Αγία Τράπεζα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κάλυμμά της και να επεκταθεί και στο χώρο της Αγίας και Ιεράς Πρόθεσης, στον χώρο δηλαδή όπου γίνεται η προετοιμασία των προσκομιζομένων δώρων με σκοπό την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Οπως εξήγησε στο politischios.gr ο πρόεδρος της κοινότητας του Χαλκειούς, είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται τόσο σοβαρό περιστατικό το οποίο έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Ολα αυτά τη στιγμή που η πρώτη αστυνομική έρευνα για τον εμπρησμό του Αγίου Χαράλαμπου έχει καταλήξει σε αδιέξοδο ενώ τα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη και στο περιστατικό του Σαββάτου είναι ελάχιστα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024