Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: «Κραυγή» πολιτών για το θανατηφόρο τροχαίο των δύο καθηγητών

Πάτρα: «Κραυγή» πολιτών για το θανατηφόρο τροχαίο των δύο καθηγητών

Η εθνική οδός Πατρών - Πύργου έκλεισε συμβολικά για να σταλεί το μήνυμα προς την κεντρική εξουσία ότι η κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα για να σταματήσει η εκατόμβη θυμάτων.

Σοκαρισμένη είναι η Πάτρα και η εκπαιδευτική κοινότητα μετά το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο δύο καθηγητών.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας, από εκτροπή οχήματος στην νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Καμινιών.

Στο μοιραίο ΙΧ επέβαιναν δυο ακόμα εκπαιδευτικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα όμως με πληροφορίες του tempo24.news, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Αρχικά μεταφέρθηκαν το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και από εκεί διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο.

«Όχι άλλα θύματα»

Η εθνική οδός Πατρών – Πύργου έκλεισε συμβολικά για να σταλεί το μήνυμα προς την κεντρική εξουσία ότι η κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα για να σταματήσει η εκατόμβη θυμάτων.

Η συμβολική αυτή κίνηση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Λέντζα ύστερα από τον θάνατο των δύο εκπαιδευτικών που δίδασκαν στο ΓΕΛ Λεχαινών.

Την ίδια ώρα έγινε και η κηδεία των δύο εκπαιδευτικών.

Ο Γιάννης Λέντζας απηύθυνε πρόσκληση σε όλους του Ηλείους όλων των δήμων καθώς και στην Περιφέρεια.

Στα φανάρια των Λεχαινών βρέθηκαν επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου.

ΕΛΜΕ Αχαΐας: Οι πολιτικές του Υπ. Παιδείας σκοτώνουν τους εκπαιδευτικούς

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Παρασκευή στις 17 Ιανουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι μπροστά από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, η ΕΛΜΕ Αχαΐας, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της Περιφέρειας, μετά και το τραγικό δυστύχημα που έγινε στην Πατρών Πύργου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο καθηγητών.

Στόχος της κινητοποίησης αυτής των καθηγητών είναι να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους τους και ένα από αυτά, ίσως το κυριότερο, που απασχολεί πλέον τον κόσμο της εκπαίδευσης, έχει να κάνει με το μέτρο του «εκπαιδευτικού – δρομέα», ένα πρόβλημα που είναι διαχρονικό, το γνωρίζει καλά η πολιτεία και που έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα τέτοια τραγικά περιστατικά σαν και αυτό που στοίχισε την ζωή στους Δημήτρη Βασιλακόπουλο και Νίκο Ρόδη.

Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, κ. Ψαρράς: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα κάνουμε την Παρασκευή. Διεκδικούμε όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα, να μην χαθούν άλλοι συνάδελφοι μας, και ελπίζουμε επιτέλους κάποια στιγμή να ιδρώσουν τα αυτιά των αρμοδίων».

«Σκοτωνόμαστε στους δρόμους για μισθό φτώχειας και μισό» έλεγαν νεαροί καθηγητές που υπόκεινται καθημερινά αυτό το μαρτύριο, όταν έμαθαν το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο συναδέλφων τους.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024